Trešdien VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) ārkārtas akcionāru sapulcē ievēlēta jauna padome, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.
Turpmāk LVRTC padomē septiņu padomes locekļu vietā darbosies trīs - Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, līdzšinējais LVRTC padomes loceklis Aleksandrs Kiršteins, un Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) izvirzītā pārstāve Dace Buceniece.

Savu padomes locekli NRTP izvirzīja saskaņā ar Radio un televīzijas likuma 8. panta 9. daļu, kurā norādīts, ka LVRTC padomē iekļaujams viens NRTP loceklis.

Līdz šim LVRTC padomē darbojās Edgars Vaikulis, Liene Priedīte-Kancēviča, Inga Pelša, Raimonds Bergmanis, Vjačeslavs Vogoļenoks, Aleksandrs Kiršteins un NRTP pārstāvis Andris Mellakauls.

Lēmums par padomes locekļu skaita samazināšanu pieņemts saistībā ar jaunajiem grozījumiem likumā „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām", kas nosaka, ka lielo un īpaši lielo kapitālsabiedrību padomes locekļu skaits jāsamazina līdz trim, bet vidējos un mazajos uzņēmumos padomes jālikvidē.

Pašlaik padomes likvidētas jau piecās Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrībās - VAS „Latvijas Valsts ceļi", VAS „Elektronisko sakaru direkcija", VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija", VAS „Latvijas Jūras administrācija" un VAS „Valsts informācijas tīkla aģentūra", bet VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga"" iecelta jauna padome, kurā arīdzan darbojas tikai trīs padomes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!