Ar sociālās palīdzības programmas "Labklājība" starpniecību iecerēts palīdzēt vairāk nekā 50 000 Latvijas iedzīvotāju, informēja programmas "Labklājība" vadītājs Nikita Kellermans.
Programma tiek īstenota sadarbībā ar Latvijas Sarkano Krustu.

Programmas laikā plānots sniegt atbalstu tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri cieš no ekonomiskās krīzes sekām. Programmas dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja iegādāties pārtikas un citas pirmās nepieciešamības preces ar 0% uzcenojumu.

Lai piedalītos programmā, cilvēkiem vispirms jāaizpilda anketa mājaslapā "www.manaspreces.lv" un jāsaņem apstiprinājums dalībnieka statusa iegūšanai. Programmas dalībnieki ar speciāli izveidota kataloga palīdzību var veikt nepieciešamos pasūtījumus, kā arī vēlāk preci saņemt palīdzības saņemšanas punktos.

Projekta autori uzsver, ka, izvērtējot sadarbības partneru pretendentus, priekšroka tiek dota vietējiem Latvijas ražotājiem un izplatītājiem, taču programmā ļauts iesaistīties ikvienam, kas vēlas piegādāt savu produkciju Latvijas iedzīvotājiem.

Pašreiz tiek pieņemti pieteikumi dalībai programmā no Latvijas pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm un tiem, kuru finansiālais stāvoklis ir pasliktinājies darba zaudēšanas vai ikmēneša ienākumu samazināšanās dēļ.

Programmas "Labklājība" vadītājs informēja, ka 1.martā tika sākta pilotprojekta realizācija Ķekavas novadā. Pirmie apkopotie rezultāti liecina, ka programma ir guvusi atsaucību iedzīvotāju vidū, jo saņemti jau 564 pieteikumi.

Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Valdis Nagobads uzskata, ka šajos Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem grūtajos apstākļos ikviens centiens atvieglot un padarīt pieejamāku sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju iespēju nodrošināt viņu pamatvajadzības ir apsveicams. Nagobads izsaka cerību, ka šī programma īpaši palīdzēs tām ģimenēm, kurās aug bērni.

Līdzīgas programmas darbojas arī ASV, Lielbritānijā, Francijā un citās pasaules valstīs.

Programmu izveidojis uzņēmums "Republic Performance", kas izstrādāja programmas ideju, struktūru un datubāzi.

Preču izsniegšanas punktu darbību nodrošina sadarbības partneri, galvenais no kuriem ir Latvijas Sarkanais Krusts, stāstīja Kellermans. Projekts līdz ar to ir uzņēmuma "Republic Performance", Latvijas Sarkanā Krusta, kā arī ražotāju un izplatītāju kopīgs darbs, kurā katrs iegulda līdzekļus savu iespēju robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!