Vecgada pēdējā dienā, 31.decembrī, mainīgie laika apstākļi atkal nodarījuši lielus postījumus Latvijas energosistēmā, un šodien plkst.8 VAS "Latvenergo" Rietumu elektriskajos tīklos bez sprieguma bija 167 transformatora punkti, lielākais vairums - Kuldīgas rajonā, informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Brigita Eglīte.
Kopumā valsts rietumos bez elektrības ir apmēram 2000 uzņēmuma klientu, teica Eglīte. Rietumu elektriskajos tīklos biezā sniega kārta uz kokiem izraisīja bojājumus elektropārvades līnijās, tādēļ bez sprieguma palikuši daudzi "Latvenergo" klienti.

Eglīte norādīja, ka elektromontieru brigādēm vajadzīgs ilgāks laiks, lai novērstu postījumus, jo biezā sniega sega apgrūtina piekļūšanu bojājumu vietām. "Latvenergo" atgādina: redzot zemē guļošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvoties tam un neļaut to darīt arī citiem.

Uzņēmums īpaši lūdz brīdināt bērnus un pusaudžus, kā arī aicina par pamanīto bojājuma vietu un uz līnijām uzkritušiem kokiem iespējami ātri paziņot tuvākajā elektrotīklu rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!