2006.gada pasaules hokeja čempionāta rīcības komiteja ceturtdien par piemērotāko vietu lielās hokeja halles celtniecībai hokeja čempionāta vajadzībām atzinusi Skanstes un Grostonas ielu krustojumu, tomēr galīgais lēmums par halles celtniecību būs jāpieņem Rīgas domei.
Izanalizējot piedāvātos halles celtniecības vietu variantus, rīcības komiteja piekrita Rīgas domes un SIA "Invest Rīga" atbalstītajam variantam. Čempionāta organizācijas procesa uzraudzībai komiteja nolēma veidot čempionāta organizācijas direktorātu, kurā būtu iekļauti pārstāvji no Ministru kabineta, Rīgas domes un Latvijas Hokeja federācijas.

Savukārt rīcības komitejas izveidotajai darba grupai triju nedēļu laikā līdz nākamajai rīcības komitejas sēdei jāpiedāvā vispiemērotākā vieta mazās halles celtniecībai. Darba grupu vadīs Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes vadītājs Einārs Fogelis, un tajā iekļaus arī Finansu ministrijas, Rīgas domes un Latvijas Hokeja federācijas pārstāvjus.

Rīcības komiteja ceturtdien arī nolēma pagarināt čempionāta simbolikas konkursa termiņus un iesniegtos priekšlikumus apspriest publiski. Pēc Rīgas mēra vietnieka Sergeja Dolgopolova ierosinājuma, konkursā iesniegtos darbus varētu izlikt aplūkošanai Rīgas domes vestibilā. Konkursu par tiesībām organizēt pasaules čempionātu hokejā izsludinās Latvijas Hokeja federācija.

2006. gada pasaules čempionāts hokejā notiks Rīgā, un tā vajadzībām Rīgā jāuzceļ divas ledus halles ar 6000 un 12 000 skatītāju vietām. Atbilstoši starptautiskajiem standartiem, ņemot vērā drošības un transporta plūsmu, abas halles nedrīkstētu atrasties tuvu viena otrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!