Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts pieļauj iespēju, ka Latvijas Radio varētu tikt sadalīts, izveidojot atsevišķu meitasuzņēmu Latvijas Radio 2.
Šādu iespēju Kolāts izteica intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!", piebilstot, ka patlaban tiek izskatīta iespēja izveidot atsevišķu meitasuzņēmumu vai arī šo kanālu nodot koncesijā.

"Tas ir dažu mēnešu jautājums, un atkarīgs no juridiskām niansēm," sacīja Kolāts.

Viņš arī pauda uzskatu, ka Latvijas Televīzijas apvienošana ar Latvijas Radio ir reāla, taču ne tik vienkārša, jo "mediji ir pietiekami atšķirīgi". Tajā pat laikā viņš norādīja, ka visi mediji pakāpeniski attīsta savas interneta vietnes, līdz ar to pēc kāda laika varētu parādīties arī divi vienādi sabiedriskie mediji.

Kolāts gan norādīja uz risku, ka abi mediji varētu zaudēt savu identitāti, un "risks ir liels", tomēr, viņaprāt, apvienošana varētu notikt ap 2012.gadu. Pirms abu sabiedrisko mediju apvienošanas jāizpēta līdzīga pieredze citās valstīs, sacīja Kolāts.

Savukārt Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots iepriekš paudis uzskatu, ka brīdis, kad televīziju varēja apvienot ar Latvijas Radio, ir nokavēts, jo Latvijas Televīzijai nav parādu, tā ir spējusi sabalansēt savu budžetu un nodrošināt programmu atbilstoši pieejamam finansējumam. Ja apvienošana notiks tagad, tad Latvijas Radio 800 000 latu lielais parāds, gulsies uz Latvijas Televīziju, taču tā nespēs nosegt Latvijas Radio saistības.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) lūgs satiksmes ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK) izvērtēt iespēju samazināt VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" tarifus sabiedriskajiem medijiem, kā arī apsvērt iespēju apvienot Latvijas Radio un Latvijas Televīziju.

Dombrovskis norādīja, ka Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošana ļautu samazināt tēriņus administratīvajiem izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!