Tuvojoties daudzajām brīvdienām un svētkiem, Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus būt modriem un rūpīgi sekot iegādāto produktu derīguma termiņiem, uzglabāšanas temperatūrai un produktu marķējumam.
Lai izvairītos no pārtikas izraisītām saslimšanām, kā arī ņemot vērā to, ka iestājies silts laiks, PVD aicina patērētājus atcerēties dažus svarīgus padomus, kas jāņem vērā iepērkoties:

Iegādājieties pārtiku tikai drošās tirdzniecības vietās!

Pievērsiet uzmanību pārtikas produktu tirdzniecības apstākļiem! Pārtikas produkti veikalā nedrīkst atrasties uz grīdas. Nefasētiem produktiem jāatrodas slēgtos traukos.

Ja pārtikas produktam ir marķējums, tad obligāti aplūkojiet to, lai noskaidrotu, kāds ir produkta derīguma termiņš, uzglabāšanas temperatūra un ieteicamie uzglabāšanas apstākļi. Augsta riska pārtiku – gaļu un gaļas produktus, zivis un zivju produktus, pienu un piena produktus, tāpat atdzesētos ēdienus, tostarp salātus un saldos ēdienus, krēma konditoreju un citus jāuzglabā tikai un vienīgi aukstumā – temperatūrā, kādu ražotājs norādījis uz preces iepakojuma (visbiežāk tā ir +2 līdz +6oC).

Noteikti pārliecinieties par tirgotāju higiēnas nosacījumu ievērošanu tirdzniecības vietā – vai ir aizsargājošs apģērbs, vai tirgojot nefasētu pārtiku ir nosegti mati, vai tīras rokas un tīrs apģērbs.

Ja ir iespējams, tad pēc iepirkšanās vēlams saglabājiet pirkuma čeku!

Pircējus aicinām atcerēties, ka lai pasargātos no pārtikas izraisītām saslimšanām, rokas jāmazgā bieži.

Par konstatētajiem pārkāpumiem, minot precīzu informāciju, pircējus aicinām zvanīt uz PVD diennakts uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 67027402.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!