"Pilsoniskās savienības" (PS) priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei vēl daudz jāmācās, lai spētu uz savu un valdības darbu paskatīties no valsts interešu viedokļa, portālam "Delfi" pavēstīja PS pārstāvji.
Kristovskis uzskata, ka Mūrnieces pēdējie izteikumi par Latvijas līdzdalību NATO militārajā operācijā Afganistānā, liecina par viņas nespēju izvērtēt procesus kopsakarībās un viņai trūkst jebkāda izpratne par starptautisko drošību, lai gan viņa pati neilgu brīdi ir bijusi aizsardzības ministre.

"No Mūrniece teiktā var secināt, ka iekšlietu ministre būtu gatava likvidēt, piemēram, kriminālpoliciju vai ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, jo darbs šajos dienestos ir dzīvībai bīstams," norāda Kristovskis.

"Savukārt, ja iekšlietu ministre domā, ka misijas pārtraukšana Afganistānā palīdzētu aizsardzībai paredzēto naudu novirzīt kādai citai nozarei, tad tas līdzinās pilnīgi aplamam priekšstatam, ka, teiksim, pensiju naudu varētu novirzīt ārstu un skolotāju algām vai otrādi. Tāds domāšanas veids ministram nav piedodams. Īpaši aizskaroši ir tas, ka Mūrniece brīdī, kad Latviju pāršalca traģiskā vēsts, nāca klajā ar skaļiem un populistiskiem paziņojumiem, bet pat neiedomājās izteikt līdzjūtību kritušo karavīru ģimenēm. Šāda rīcība liecina, ka ministrei arī pietrūkst cieņas pret cilvēku dzīvībām," uzskata Kristovskis.

PS uzskata, ka Latvijas karavīriem ir jāturpina piedalīties NATO vadītajā militārajā operācijā Afganistānā, jo tas ir mūsu drošības interesēs.

Latvijas dalība NATO ir mūsu aizsardzības politikas pamatakmens, tāpēc nav iedomājams, ka mūsu valsts varētu pārtraukt līdzdalību NATO kolektīvās drošības sistēmā, tā uzsver PS.

PS aicina nebanalizēt šīs militārās operācijas jēgu. Latvijai ir būtiski pildīt savas saistības, stājoties pretī jebkuram starptautiskās drošības apdraudējumam, un mūsu karavīri pašaizliedzīgi to arī dara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!