Šobrīd Latvija atrodas krustcelēs - tā var ražot mersedesus, un tā var ražot “Trabant”. Latvijai ir jāveic visas nepieciešamās reformas, lai tā neražotu “Trabant”, ar šādu salīdzinājumu pašreizējo situāciju Latvijas ekonomikā raksturoja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Pēc tikšanās ar ES finanšu komisāru Hoakinu Almunju Repše žurnālistiem atgādināja, ka Latvijai nepieciešams veikt virkni reformu izglītības un veselības aprūpes sektorā, kas, pēc viņa vārdiem, būtu labs pamats nākotnes izaugsmei.

Repše uzsvēra, ka gan viņš, gan Almunja ir līdzīgās domās, ka vissvarīgākais šobrīd ir sagatavot un realizēt strukturālās reformas, jo tas būs par pamatu nākotnei. Šajā ziņā Repše piedāvāja citu piemēru. Viņš atgādināja, ka Padomju Savienība savos pēdējos gados arī veica dažādas cenu izmaiņas un citas ekonomikas reformas, kas galu galā bija neveiksmīgas, jo valsts pamati bija savu laiku nokalpojuši. Tāpēc Repše skaidroja, ka nākotnes izaugsmei pēc iespējas vairāk nepieciešams naudu un funkcijas pārlikt privātajam sektoram, kas ir labāks finanšu pārvaldītājs un reformētājs nekā valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!