LPP/LC mēra amata kandidāts Ainārs Šlesers (LPP/LC) atklātā vēstulē asi kritizē partiju “Jaunais laiks”, tai pārmetot “sīkmanīgu politisku nenovīdību”, privāto investīciju apkarošanu un nesakoptu Latviju.

“Jūs, “Jaunais laiks”, sīkmanīgas politiskas nenovīdības iespaidā iestājaties par nesakoptu Jūrmalu. Tikai un vienīgi ar politisku vēršanos pret mani, var skaidrot Jūsu partijas centienus apturēt likumīgu būvniecību manā ģimenes īpašumā Jūrmalā, “ atklāto vēstuli JL sāk Šlesers.

Viņš norāda, ka īpašumu Jūrmalā iegādājie “pilnīgi caurspīdīgā darījumā par vairāk nekā 500 tūkstošiem latu jau 1999. gadā. Te jāuzsver, ka nevis aizdomīgā kārtā prihvatizēju, bet nopirku par tirgus cenu par saviem līdzekļiem no Vācijas pilsoņa Petera Igenberga. Turklāt šis zemes gabals tolaik bija pilnīgi degradēta vide – uz tā atradās 47 grausti. Šo gadu laikā gandrīz visas būves nojauktas un tādejādi viens Jūrmalas īpašums kļūst daudz sakoptāks.”

“Cīņai ar graustu nojaukšanu būtu jābūt gan Jūrmalas, gan visas valsts prioritātei. Ir tikai loģiski un saprotami, ka savā privātīpašumā es tagad vēlos uzbūvēt ģimenes māju. Krīzes laikā jebkura, arī mana, privātā investīcija būtu jāapsveic, jo tas rada kaut vai vairākus desmitus darba vietas, nekā valstij papildus jāuztur vairāki desmiti bezdarbnieki. Te atkal jāuzsver, ka visas nepieciešamās atļaujas un saskaņojumi visām darbībām šajā īpašumā ir saņemti un tas noticis pilnīgi likumīgā kārtībā. Vai “Jaunā laika” mērķis krīzes laikā ir cīņa pret privātām investīcijām un nesakopta Latvija?” pauž Šlesers.

Šlesers norāda, ka JL rosīšanās “ar mērķi kaut apstrīdēt un kaut ko apturēt, vērtējams kā politisks pasūtījums”, koo apliecinot “kaut vai bijušās Jūrmalas vadītājas Ineses Aizstrautas atzīšanās”.

“ Aizstrauta ir pateikusi, ka būdama “Jaunajā laikā” un vadīdama pilsētu, viņa saņēmusi skaidru partijas politisku uzstādījumu – darīt visu, lai tikai traucētu Šleseram sakopt savu īpašumu. Te skaidri redzams, ka Jaunais laiks ir partija, kas nenāk ar savām idejām, bet spēj vienīgi kritizēt. Šādi paziņojumi dažas nedēļas līdz vēlēšanām ir vienkārši nenopietni. Es ceru, ka mēs par rīdzinieku balsīm cīnīsimies ar savām idejām, nevis viens otru neveikli nomelnojot. Es krīzes laikā nāku ar pozitīvu programmu, ar skaidru vīziju kā attīstīt Rīgu un līdz ar to arī visu valsti. Ar ko nākat ir Jūs?” pauž Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!