Policija, reaģējot uz ceļa satiksmes negadījumu skaita pieaugumu aizvadītajās brīvdienās, kā arī avārijās cietušo un bojāgājušo skaita pieaugumu, naktī uz ceturtdienu policija rīkos plašus reidus visā valsts teritorijā.

Valsts policijas Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena portālam „Delfi” pastāstīja, ka, apkopojot statistikas datus par ceļu satiksmes negadījumiem pagājušajās brīvdienās, konstatēts, ka būtiski palielinājies cietušo un bojā gājušo cilvēku skaits. Laika periodā no 30.maija līdz 1.jūnijam policijā reģistrēti 123 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 53 un gājuši bojā septiņi cilvēki.

Reaģējot uz šo situāciju, ceturtdien tiks organizēti plaši ceļu policijas reidi visā valsts teritorijā, pievēršot īpašu uzmanību pārkāpumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu vadīšanu alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu reibumā, agresīvu braukšanu un atļautā braukšanas ātruma neievērošanu, kas bija galvenie iemesli pagājušo brīvdienu traģiskām sekām.

Lai nepieļautu pārgalvīgu vadītāju neapdomīgu braukšanu, kuras rezultātā tiek apdraudēta nevainīgu cilvēku veselība un dzīvība, veicot ceļu satiksmes uzraudzību, tiks pievērsta īpaša uzmanība motociklu un transportlīdzekļu vadītāju uzvedībai uz ceļa, norāda Neimane-Zobena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!