Foto: AFP/Scanpix
Valsts prezidents Valdis Zatlers, trešdien akreditējot Svētā Krēsla vēstnieku Latvijā Luidži Bonaci, ielūdzis uz vizīti Romas pāvestu Benediktu XVI, informēja Prezidenta preses dienestā.

Tiekoties ar Svētā Krēsla vēstnieku Latvijā un nunciju Baltijas valstīs, Zatlers apliecināja, ka Latvijai attiecības ar Svēto Krēslu vienmēr bijušas īpašas, jo tās ir ne tikai valstiskas, bet arī apliecina cilvēka cieņu, morāles principu ievērošanu un gara klātbūtni sabiedrībā.

Latvija augstu novērtē faktu, ka Svētais Krēsls bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina mūsu valsts neatkarību pēc tās nodibināšanas 1918.gadā, un nekad netika atzinis Baltijas valstu inkorporāciju PSRS sastāvā, uzskatot, ka diplomātiskās attiecības ar šīm valstīm ir pārtrauktas tikai uz laiku, tikšanās laikā sacīja Zatlers.

Viņš uzsvēra, ka Latvija šodien ir paraugs valsts un baznīcas veiksmīgas sadarbībai, kā arī daudzo reliģisko kopienu harmoniskai līdzāspastāvēšanai un mūsu valstī valdošā starpkonfesionālā tolerance ir pamats labām attiecībām ar Vatikānu. Tāpat arī noslēgtais Latvijas un Svētā Krēsla līgums kalpojis par pamudinājumu vēl ciešākai sadarbībai.

Tāpat Zatlers trešdien Rīgas pilī pieņēma akreditācijas vēstules no Slovākijas vēstnieka Latvijā Dušana Krištofika. Prezidents pauda gandarījumu par abu valstu attiecību aktivizēšanos un apsveica Slovākiju ar tās stratēģiskā mērķa sasniegšanu - eiro ieviešanu no šā gada 1.janvāra.

Sarunā ar Krištofiku Valsts prezidents apsprieda pašreizējos ekonomiskās un finanšu situācijas izaicinājumus pasaulē, uzverot, ka krīzes ietekmē Latvija varētu kļūt vēl interesantāka Slovākijas investoriem un uzņēmējiem. Prezidents ar vēstnieku apsprieda arī abu valstu redzējumu par notikumiem reģionā un apmainījās domām par Latvijas un Slovākijas sadarbību Eiropas Savienībā un NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!