Nacionālboļševiku idejas atbalstošā Latvijas organizācija "Pobeda" vēlas dibināt nacionālboļševiku partiju, informē organizācijas līderis Vladimirs Lindermans.
Partija vēlas panākt pilsonības piešķiršanu bez pārbaudījumu kārtošanas visiem Latvijas iedzīvotājiem, valsts valodas statusu krievu valodai, kā arī nodrošināt vēlēšanu tiesības jauniešiem no 15 gadu vecuma pašreizējo 18 gadu vietā.

Tāpat partijas veidotāji iestājas pret Latvijas iestāšanos NATO un trīsdimensiju radara uzstādīšanu Rēzeknes rajona Audriņos, vēlas panākt reģionu finansēšanu no valsts budžeta. Nacionālboļševiki sola norakstīt dzīvokļu parādus, kā arī atbrīvot "politieslodzītos, kara veterānus un visus netaisnīgi notiesātos" un veikt tiesībsargājošo iestāžu "tīrīšanu" no "mentiem-sadistiem un kukuļņēmējiem".

Nacionālboļševiku jeb ļimonoviešu organizāciju 1994.gadā Krievijā izveidoja rakstnieks Eduards Ļimonovs. Nacionālboļševiku partijas galvenais mērķis ir apvienot visas bijušās PSRS tautas ap krievu tautu.

Nacionālboļševiki atzīst 1917.gada oktobra revolūciju un Ļeņinu, uzskatot viņu par vienu no vēstures lielākajiem varoņiem.

Krievijā nacionālboļševiki ierindoti starp bīstamām ekstrēmistiskām kreisi radikālām organizācijām. Pašlaik Krievijā notiek tiesas process par Nacionālboļševiku partijas aizliegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!