Lai apkarotu Rīgas viesu vēlmi dabiskās vajadzības kārtot sabiedriskās vietās, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) iesaka mainīt normatīvos aktus, šādos gadījumos piemērojot kriminālatbildību.

Domnieki uzskata, ka jāmeklē juridiski risinājumi, lai pastiprinātu sodus par dabisko vajadzību kārtošanu pilsētas centrā un pie kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem. Pēc izpilddirektora domām, pašreizējie administratīvie sodi ir ļoti neiedarbīgi un daudzi, pārsvarā pilsētas viesi, to ļaunprātīgi izmanto, portālu „Delfi” informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Radzevičs uzskata, ka vajadzētu veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai šādos gadījumos varētu piemērot kriminālatbildību. Savukārt Rīgas domes Drošības un kārtības komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC) atzina, ka „arī mūsu tiesas pret šiem sabiedriskās kārtības pārkāpējiem ir pārāk žēlsirdīgas.”

Piektdien Turlais un Radzevičs tikās ar Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu, lai pārrunātu tālākas sadarbības jautājumus. Sarunas laikā tika secināts, ka pašvaldības un valsts policijas līdzšinējā sadarbība ir bijusi konstruktīva un laba.

Tikšanās dalībnieki cita starpā arī vienojās, ka nepieciešamas izmaiņas likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas regulētu pieteikumu iesniegšanas termiņu. Turlais un Radzevičs uzskata, ka nav normāla situācija, ka pasākumu var pieteikt vairākus gadus uz priekšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!