Lai nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu ietaupījumu, Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) rosina Satiksmes ministriju un Latvijas Pastu (LP) slēgt nerentablās LP nodaļas, pasta pakalpojumus ļaujot nodrošināt tirdzniecības vietām.

Kā informēja LTA vadītājs Henriks Danusēvičs, tādā veidā tuvāko trīs gadu laikā valsts ietaupītu 70 miljonus latu un vienlaicīgi paaugstinātu pasta pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem visos Latvijas novados.

Patlaban LP ir 700 pasta nodaļas, no kurām tikai 100 ir rentablas, bet pārējo uzturēšana ir dotējama no valsts budžeta līdzekļiem, lai nodrošinātu pasta pakalpojumu pieejamību visās lielākajās Latvijas apdzīvotajās vietās. LTA piedāvā aptuveni 2000 tirdzniecības vietu visā valstī, kurās varētu sniegt arī pasta pakalpojumus.

Pasta pakalpojumus varētu sniegt gan lielie veikali, piemēram, "Rimi", gan nelielie, tostarp "Aibe". Veikalos varētu iegādāties pastmarkas, nodot un saņemt ierakstītas vēstules un bandroles, saņemt naudas pārvedumus un pensijas, veikt komunālos un citus maksājumus. Pensiju piegāde būtu lētāka par valsts noteikto, bet komunālo maksājumu pieņemšana lētāka nekā pašreiz komercstruktūrās, akcentē Danusēvičs.

LTA uzskata, ka tādējādi palielinātos arī LP pakalpojumu efektivitāte un ieņēmumi budžetā no šī uzņēmuma peļņas.

"Tas dotu 20 miljonu ieguvumu. Savukārt spēcīga LTA oficiālā finanšu partnera - AS "Latvijas Krājbanka" - līdzdalība projektā ļautu atteikties no plānotā 50 miljonu ieguldījuma LP reorganizācijā," pauž LTA vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!