Rīgas mērs Gundars Bojārs uzskata, ka Rīgas domei būtu nepieciešams apturēt Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (RDzMPK) priekšsēdētāja iecelšanu, jo uzskata, ka konkursa rīkošana uz vadītāja vietu, kurā uzvarēja Tatjana Ždanoka, ir iegājusi politiskā strupceļā, informēja Rīgas domē.
Jautājums par RDzMPK darbības izbeigšanu un citas institūcijas izveidošanu tiks virzīts izskatīšanai Rīgas domes komitejās un domes sēdē. Saskaņā ar likumu Rīgas dome var izveidot citu komisiju, kas nodarbotos ne tikai ar privatizāciju, bet arī ēku apsaimniekošanu, skaidroja domē.

"Jāatzīst, ka jautājums par Rīgas pilsētas valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja iecelšanu ir galēji politizēts un šī iemesla dēļ nonācis strupceļā," teikts Bojāra izplatītājā paziņojumā.

Viņš uzskata, ka, izbeidzot komisijas darbību un nododot tās funkcijas jaunizveidotai institūcijai, Rīgas domei būs iespēja uzticēt tai gan dzīvojamo māju privatizācijas procesa sekmīgu pabeigšanu, gan mājokļu turpmākas apsaimniekošanas organizāciju.

Pēc Bojāra domām, jaunā struktūra ļautu stingrāk kontrolēt tai pakļautās struktūrvienības un novērst "labi zināmus trūkums to līdzšinējā darbībā - izšķērdību, sliktu darba organizāciju un gausumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!