Rīgas svētku ietvaros 22. augustā Daugavā, teritorijā starp Akmens un Vanšu tiltiem pirmo reizi notiks "Ūdens svētki" no plkst. 14:00 līdz 17:00 un laikā no 16:00 Rīgas Ūdens svētku aktivitātes notiks arī uz Krastmalas lielās skatuves, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākumā būs iespēja redzēt ne tikai ūdens motociklu spēcīgākos braucējus, bet arī šā sporta veida atraktīvākās un redzamākās personības. Sacensības notiks ūdens motocikliem dažādās klasēs. Ūdens svētkos savu dalību pieteikuši pasaulē slaveni ūdens moto sporta profesionāļi - Aleksandrs Kuramšins, Jekaterina Tolknova, Nellija Šlēgelmilha, Liene Allere un daudzi citi. Redzēsim labākos ūdens moto sporta braucējus no Kazaņas, Brjanskas, Maskavas, Pēterburgas un citām pilsētām. Sacensībās un paraugdemonstrējumos uz ūdens piedalīsies Latvijas, Krievijas, Baltijas un Skandināvijas valstu pārstāvji, kuriem ir augsti rezultāti starptautiskās sacensībās, t.sk. pasaules čempioni un čempionātu līderi.

Sacensību noslēgumā būs "Freestyle Show", kuru izpildīs Eiropas labākie ūdens motociklisti. Šāds šovs notiks pirmo reizi Latvijas vēsturē un būs redzams tieši Rīgas svētku laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

"Man ir prieks, ka Rīgas svētku programma ir daudzveidīga un saistoša rīdziniekiem un pilsētas viesiem ar visdažādākajām interesēm. Cilvēki varēs piedalīties gan mūzikas, gan sporta un izklaides pasākumos, arī Ūdens svētki noteikti izraisīs lielu pilsētnieku interesi," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Skatītājiem, kas vēlas RĪGAS Ūdens svētkus vērot no AB Dambja, tikties ar sportistiem, klausīties sportiskos komentārus un piedalīties konkursos iespējams iegādāties VIP ieejas kartes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!