Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" lēmums slēgt vienīgos garos tramvaju maršrutus, kas savieno Pārdaugavu ar Juglu un Mežaparku, ir nepieņemams, uzskata partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes deputāts Ēriks Škapars.

Deputāta rīcībā esošā informācija liecinot, ka rīta stundās šo maršrutu tramvaji bijuši pārpildīti, tāpēc runāt par nerentabilitāti nav bijis nekāda pamata. Diskutējams esot jautājums par šo maršrutu tramvaju kustību grafiku.

"Cilvēkam, kurš dzīvo Pārdaugavā, bet strādā, piemēram, Juglā, tagad ceļā uz darbu un atpakaļ divu biļešu vietā būs jāpērk četras, kas naudas izteiksmē ir 1,60 lati līdzšinējo 0,80 latu vietā," norāda Škapars.

JL frakcija uzskata, ka pašvaldības uzņēmumam, kurš nodrošina sabiedriskā transporta kustību Rīgā, "ir jārūpējas par to, lai sabiedrisko transportu izmantotu pēc iespējas vairāk iedzīvotāju, nevis veicinātu privātā auto transporta izmantošanu, kas attiecīgi palielina pilsētā esošos sastrēgumus".

Rīgā palicis tikai viens garais tramvaju maršruts - no Juglas līdz tirdzniecības centram "Dole" Ķengaragā jeb 3.maršruts.

Līdz šim Rīgā bija vēl divi garie jeb savienotie maršruti - Imanta-Jugla jeb 1.maršuts un Tapešu iela-Mežaparks jeb 8.maršruts.

Kā pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas centra vadītāja Liene Rumpane, uzņēmuma vadība atzinusi, ka 1. un 8.tramvaja maršruti ir nerentabli - tajos braucot pārāk maz cilvēku.

11.novembra krastmalā veikto tramvaju sliežu ceļu remontdarbu laikā šie maršruti bija slēgti. Pēc remontdarbu pabeigšanas nolemts 1. un 8.maršruta tramvaju kustību neatjaunot.

Pēc remontdarbu pabeigšanas no 1.septembra pa pamata maršrutiem atsākuši kursēt tramvaji 2.maršrutā "Tapešu iela-Centrāltirgus", 4.maršrutā "Imanta-Centrāltirgus", 5.maršrutā "Iļģuciems-Centrāltirgus-Mīlgrāvis" un 10.maršrutā "Bišumuiža-Centrāltirgus", kā arī atjaunota pieturvieta "Grēcinieku iela".

Saistībā ar pāreju uz ziemas darba režīmu no 1.septembra tika veiktas būtiskas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta - tramvaju, trolejbusu un autobusu - maršrutos un kustības grafikos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!