"Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis, nosakot divas reizes zemāku tarifu par izdevumu piegādi, nekā noteikts valsts apstiprinātajos tarifos, iespējams, apkrāpj "Latvijas pasta" meitas uzņēmumu "Latvijas elektroniskais pasts", otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
Kā informē "Panorāma", izdevums "Kriminālā Latvija" rakstā par Droiska saistību ar pedofiliju min kādu slepenu līgumu, kas, iespējams, liecinot par "Latvijas pasta" finansu manipulācijām ar valsts naudu.

Kā informēja "Panorāma", sākumā izdevniecības, kas vēlas nosūtīt pa pastu žurnālus vai kādus citus izdevumus, saņem līgumu ar MK noteiktajiem tarifiem, bet, kad klients piekritis tā nosacījumiem, Droiskis piedāvājot otru līgumu ar izdevīgākiem tarifiem, kas ir uz pusi mazāki.

"Panorāmas" rīcībā esošajā līgumā klientam piedāvāta sūtīšanas cena - 13 santīmi par 80 gramus smagu žurnālu, bet valdības noteikumos teikts, ka par tādu jāmaksā 28 santīmi, kas ir divas reizes dārgāk.

Kā televīzijai norādīja "Kriminālās Latvijas" galvenais redaktors Edmunds Vanags, "par šādu pakalpojumu Droiska kungs piešķir zināmus labvēlīgākus nosacījumus klientiem un, visticamāk, vienojas par kaut kādu kukuli". Uzņēmēji, kuri ieinteresēti taupīt katru santīmu, slēdzot šādu līgumu un būdami informēti par oficiālajiem tarifiem, apzināti pārkāpj likumu, uzsvēra Vanags.

Kā informēja "Panorāma", "Latvijas elektroniskais pasts", kurā "Latvijas pastam" pieder 51% akciju, bet Somijas pastam - 49%, par "dubultajiem līgumiem" uzzinājis šā gada sākumā kāda klienta atklātības dēļ.

"Latvijas elektroniskā pasta" izpilddirektors Ainārs Kačālovs "Panorāmai" stāstīja, ka 6.februārī vērsies pie Droiska ar oficiālu vēstuli par nevienādu noteikumu piemērošanu ekvivalentos darījumos ar klientiem. Atbildi uz šo vēstuli Kačālovs saņēmis 8.februārī telefoniski, un šo sarunu uztvēris kā draudus. "Panorāmas" rīcībā esot šīs sarunas ieraksts, tomēr tas netika atskaņots, jo varot tikt traktēts kā privāta korespondence.

"Latvijas elektroniskā pasta" darbinieki veikuši eksperimentu un secinājuši, ka divreiz lētākais pakalpojums viegli īstenojams, un drošībai pieprasīts maksājuma uzdevums ar bankas oriģinālu zīmogu. Pretī saņemts saraksts ar adresēm, kur sūtījums obligāti jānosūta, ziņoja "Panorāma".

"Latvijas elektroniskā pasta" mārketinga daļas vadītāja Karīna Voitkāne "Panorāmai" norādīja - ja klientam ir pretenzijas par to, ka kaut kas nav piegādāts, "Latvijas pasts" sola izvērst izmeklēšanu.

Latvijā ir aptuveni 600 izdevniecības, un šādu darījumu rezultātā valsts kasei garām aiziet vismaz 30 000 lati, liecinot izdevuma "Kriminālā Latvija" aplēses. "Latvijas elektroniskais pasts" apsverot iespēju vērsties Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā un Konkurences padomē. Droiskis no intervijas ar "Panorāmu" izvairījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!