Eiropas Komisija (EK) piešķīrusi 550 000 eiro (aptuveni 308 000 latu) Latvijas sabiedrības informēšanai par Eiropas Savienību (ES), informēja EK pārstāvniecībā Latvijā. Par EK atvēlētajiem līdzekļiem paredzēts īstenot Latvijas sabiedrības informēšanas programmu 2002.gadam.
EK delegācijas Latvijā Preses un informācijas nodaļas vadītāja Žaneta Ozoliņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka īpašas sabiedrības informēšanas programmas par ES paplašināšanu tiek īstenotas visās ES kandidātvalstīs un arī ES dalībvalstīs, atšķirīgs ir vienīgi programmu finansējumus.

Latvijā programmas realizēšana notiks dažādos veidos, bet visus ar programmas īstenošanu saistītos pasākumus vadīs firmu "Consensus PR" un "Eirokonsultants" konsorcijs.

Lai žurnālistus sīkāk iepazīstinātu ar sabiedrības informēšanas programmu, 21.februārī ES informācijas centrā pārstāvniecībā notiks preses konference, kurā paredzēts apspriest arī tādus jautājumus kā EK paplašināšanās komunikāciju stratēģija, EK delegācijas loma sabiedrības informēšanā Latvijā un plānotie projekti šajā gadā.

Preses konferencē piedalīsies EK delegācijas Latvijā vadītājs Endrjū Rasbašs (Andrew Rasbash), EK Paplašināšanās ģenerāldirektorāta Informācijas nodaļas darbinieks Benedikts Ņūvenhus (Benedictus Nieuwenhuis) un Ozoliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!