Ekspertu atzinums par dienvidu tilta būvniecības izmaksām tiks publiskots piektdien vai vēlākais pirmdien, žurnālistiem ceturtdien solīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš skaidroja, ka vēl ir nepieciešams saskaņot dažādas nianses starp domes un Valsts kontroles juristiem. Šīs nianses skar pašvaldības attiecības ar būvniekiem un atsevišķas Rīgas domes amatpersonas, sacīja mērs, plašāk gan to neskaidrojot plašāk.

Ušakovs portālam "Delfi" norādīja, ka tas ir "Rīgas domes iekšējais lēmums". Tiesa, ne pašvaldības likums, ne domas nolikums šādu lemšanas formu neparedz.

Jau ziņots, ka pēc iepazīšanās ar advokātu biroja "Grunte un Cers" un ekonomista Ulda Oša izstrādāto atzinumu par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta būvniecībā apgalvoja partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis paziņojis, ka eksperti atzinuši - pašvaldībai Dienvidu tilta būvniecības procesā radīti zaudējumi un ir iespējams saukt pie atbildības tilta būvniecības procesā iesaistītās amatpersonas.

Pēc Kristovska teiktā, ekspertu atzinums apliecina iespēju un nepieciešamību rīkoties, lai mazinātu pašvaldībai radītos zaudējumus, kas saistīti gan ar pārmaksu par melno metālu, gan cita veida izdevumiem.

Rīgas pašvaldības vadības nostāja arī pēc tam nav mainījusies un atzinums nav publiskots. Ziņojums palikšot slepens līdz "pašvaldība pieņems lēmumu" par tālāko rīcību. Tiesa, pašlaik pat nav zināms, kas tieši pašvaldībā pieņems lēmumu – mērs, komiteja, prezidijs vai visi deputāti domes sēdē.

Valsts kontrole iepriekš secināja, ka Dienvidu tilta celšanā izšķērdēti vairāk nekā 27 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!