Valdība nolēma no 16.novembra likvidēt sociālās korekcijas izglītības iestādi "Strautiņi", pievienojot to citai šādai iestādei "Naukšēni".

"Naukšēni" pārņems likvidētās iestādes funkciju, tiesības, saistības, finanšu līdzekļus, mantas un lietvedību. Visi izdevumi, kas saistīti ar "Strautiņi" likvidāciju, tiek segti no likumā budžeta programmas "Sociālās korekcijas izglītības iestādes".

"Strautiņos" Alsviķu pagastā tiek ievietoti zēni vecumā no 14 līdz 18 gadiem, un "Naukšēnos" Naukšēnu pagastā tiek ievietotas meitenes vecumā no 11 līdz 18 gadiem un zēni vecumā no 11 līdz 14 gadiem.

Šogad "Strautiņos", kur ir 18 nedzīvojamas ēkas ar kopējo platību 5612,3 kvadrātmetri, bija vidēji 25 audzēkņi. Savukārt "Naukšēnos" šogad bija 21 audzēknis, bet ēka paredzēta 50 audzēkņiem.

IZM norāda, ka "Strautiņi" ilgstošā periodā nesniedza kvalitatīvu sociālās korekcijas izglītības programmu, kā arī netika nodrošināta vide, kas veicinātu audzēkņu fizisko, psihisko un sociālo attīstību. Iestādē īstenotais individuālais audzēkņu sociālās korekcijas process neatbilst iestādes licencētajai sociālās korekcijas izglītības programmai. Problēmas rada arī atbilstošu darbinieku piesaiste šajā reģionā, piemēram, gadiem netiek nodrošināta psihologa pieejamība pietiekošā apmērā.

Savukārt, sociālās korekcijas izglītības iestādes "Naukšēni" kolektīvs, pēc IZM domām, ir progresīva un rezultātus sasniedzoša komanda, kas ir spējusi veidot tādu izglītības vidi un individuālo darbu ar audzēkņiem, kas rosina izglītojamo jaunas vērtību sistēmas un jaunu uzvedības modeļu apguvei. No 2006.gada iestādē kopā ar meitenēm atrodas arī jaunāka vecuma zēni, kas nav traucējis sociālās korekcijas izglītības programmas veiksmīgu īstenošanai.

IZM arī norāda, ka "Strautiņi" uzturēšana ir neekonomiska, iestādes budžets 2009.gadā ir 524 821 lats, gadā vidējās izmaksas uz vienu izglītojamo bija 20 878 lati.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!