Pagājušajā nedēļā Rīgas centrā, netālu no viesnīcas Rīdzene esošajā invalīdu autostāvvietā O. Kalpaka bulvāra malā bija novietota automašīna "Mitsubishi Outlander", kurai logā nebija vis invalīda apliecība, bet gan Iekšlietu ministrijas atļauja. Izrādījās, šādi invalīdu stāvvietas izmanto Satversmes aizsardzības biroja darbinieki, vēsta trešdien "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" publicētais "Baltic Screen" raksts.

Laikraksts ziņo, ka 14.oktobrī invalīdu stāvvietā fotogrāfiski tika fiksēta automašīna "Mitsubishi Outlander" ar valsts reģistrācijas numuru EH4914 un Iekšlietu ministrijas atļauju nr. 689 vējstiklā.

Laikraksts noskaidrojis, ka atļauja izsniegta Satversmes aizsardzības birojam (SAB), kura vadība tad arī vērtēšot "personas disciplināratbildību un disciplinārsoda piemērošanas nepieciešamību".

Laikraksts arī norāda, ka automašīnas reģistrācijas numuri oficiāli skaitās iznīcināti jau pirms vairāk nekā sešiem gadiem. "Pēc 18.07.2003. atkārtoti valsts reģistrācijas numurs EH4914 citam transportlīdzeklim nav piešķirts," šādu oficiālo informāciju laikrakstam sniegusi Ceļu satiksmes drošības direkcija.

SAB savu rīcību laikrakstam skaidrojis ar operatīvajām darbībām, taču nevēlējās paskaidrot, kāds operatīvās darbības plāns 14. oktobrī ticis īstenots invalīdu autostāvvietā ar oficiāli neeksistējošajām auto numura zīmēm un Iekšlietu ministrijas caurlaidi auto vējstiklā.

Laikraksts norāda, ka "iesniegums par minētajiem faktiem trešdien ir saņemts arī LR Ģenerālprokuratūrā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!