No 1.februāra pensijas likuma grozījumu dēļ darbu izglītības iestādēs pametuši 279 skolotāji, kas ir 6,2 procenti no visa pensijas vecuma skolotāju skaita un nepilns procents no skolotāju kopskaita.
Visvairāk pedagogu pārtraukuši darbu Rīgā, Rīgas rajonā un Ogres rajonā - attiecīgi 97, 39 un 37 cilvēki. Neviens skolotājs pensijā nav devies Krāslavas, Ventspils un Kuldīgas rajonos.

Izglītības valsts inspekcijas vadītājs Artūrs Skrastiņš uzskata, ka mācību process izglītības iestādēs pamatā netiek traucēts, BNS informēja Izglītības un zinātnes ministrijas preses sekretāre Ilze Āķe.

Paralēli 279 skolotājiem no darba aizgājuši arī 44 pedagoģiskie darbinieki, kuri skolās neveic skolotāja darbu, un 25 skolu administratīvie darbinieki.

Ministrija uzsver, ka pensijā aiziet mazāk pedagogu nekā sākumā prognozēts. Pērn provizoriskie dati liecināja, ka no darba pensijas likuma dēļ grasās aiziet ap 400 skolotāju. Jaunais likums liek izvēlēties saņemt pensijas daļu līdz 60 latiem un strādāt, vai saņemt visu pensiju un atteikties no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!