Bijušais demokrātiskās partijas "Saimnieks" (DPS) līderis Ziedonis Čevers ir gatavs atgriezties aktīvajā politikā un startēt 8.Saeimas vēlēšanās, taču vēl neatklāj, kuru politisko spēku viņš pārstāvēs.
Čevers norādīja, ka nekad nav pametis politiku un šobrīd ir pārliecināts, ka 8.Saeimas vēlēšanās piedalīsies. Viņš gan vēl neatklāja, kādu politisko spēku pārstāvēs, sakot, "kad pienāks laiks, es par to paziņošu".

Runājot par pašreizējo nodarbošanos, Čevers atzina, ka esot uzņēmējs. Viņš pauda pārliecību, ka aktīva politiskā darbība nebūs šķērslis viņa uzņēmējdarbībai. "Mana uzņēmējdarbība nekad nav traucējusi manai dalībai politikā un otrādi. Politiķis var būt akciju turētājs, tas ir atļauts arī ar likumu," norādīja Čevers.

Uzņēmumu reģistru apkalpojušā "Lursoft" datu bāze liecina, ka Čevers ir saistīts ar desmit uzņēmumiem vai organizācijām, no kuriem vairāki ir bezpeļņas uzņēmumi, sabiedriskie fondi, kā arī sporta klubi un federācijas.

Kā padomes loceklis viņš darbojas apdrošināšanas akciju sabiedrībā "Baltijas - Āzijas apdrošināšanas kompānija", kur viņam pieder uzņēmuma daļas 138 502 latu vērtībā. Arī akciju sabiedrībā "Baltijas -Āzijas finansu korporācija" Čevers pilda padomes locekļa amata pienākumus un tur viņam pieder uzņēmuma daļas 66 106 latu apjomā. Savukārt SIA "Reaģents A" Čeveram pieder uzņēmuma daļas 64 860 latu vērtībā.

Bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Integrācijas un sociālo komunikāciju aģentūra" Čevers ir prezidents un šajā uzņēmumā viņam pieder daļas 3000 latu vērtībā.

Čevers darbojas arī vairākās ar sportu saistītās organizācijās. Prezidenta un valdes locekļa pienākumus Čevers pilda VEF basketbola klubā un Latvijas aikido klubā. Čevera vārds minēts arī saistībā ar hokeja klubu "Rīgas lauvas".

Kā valdes loceklis Čevers darbojas arī Atklātajā sabiedriskajā fondā "Par Latvijas iekšējo dršību". Čevers darbojas arī "1991.gada barikāžu dalībnieku atklātajā sabiedriskajā fondā".

BNS jau ziņoja, ka masu medijos pēdējā laikā Čevera vārds minēts saistībā ar gada sākumā reģistrēto politisko apvienību "Centrs", kas izveidota, apvienojoties Latvijas Demokrātiskajai partijai un Latvijas Darba partijai. Apvienības līdzpriekšsēdētāji Rīgas domes (RD) vicemērs Aivars Kreituss un RD deputāts Andris Ameriks jau februārī pieļāva iespēju, ka Čevers varētu "Centram" pievienoties. Gan Krietuss, gan Ameriks kopā ar Čeveru 6.Saeimas laikā ir bijuši "Saimniekā". Čevers savulaik ir bijis iekšlietu ministrs un premjera amata kandidāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!