Foto: DELFI
Saeima ceturtdien nolēma iekļaut nākamās sēdes darba kārtībā jautājumu par pilnvarojumu Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus no starptautiskajiem aizdevējiem.

Saeimas lēmumprojekts paredz, ka kopējā starptautiskā aizņēmuma programmas summa nedrīkst būt lielāka par 7,5 miljardiem eiro (5,2 miljardi latu). Aizņēmums valsts budžeta deficīta finansēšanai, finanšu sektora stabilitātes nodrošināšanai, valsts parāda refinansēšanai un valsts budžeta aizdevumiem.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka valdība otrdien apstiprināja pensiju izmaksu pilnā apmērā no 1.februāra, bet kopš vasaras ieturēto pensiju daļu atmaksu pensionāriem aprīlī. Vienlaikus valdība nolēma nosūtīt izskatīšanai Saeimā nodomu vēstuli starptautiskajiem aizdevējiem. Saeimas piešķirtais pilnvarojums dos Ministru prezidentam un finanšu ministram tiesības parakstīt memoranda trešo variantu ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Tieslietu ministrija, analizējot Satversmes tiesas spriedumu "pensiju lietā", secināja, ka, lai gan vairāki spēkā esošie normatīvie akti ļauj valdībai un finanšu ministram slēgt vienošanās par starptautiskajiem aizņēmumiem, tomēr likumos būtu jānosaka, kā Saeima akceptē aizdevējiem dotos politiskos solījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!