Dailes teātra aktrise un partijas "Jaunais laiks" (JL) valdes locekle Ausma Kantāne pieļauj iespēju, ka uz likumdevēju krēslu varētu pretendēt, jo atzīst, ka savu darbu teātrī jūtas padarījusi.
Sarunā ar BNS Kantāne atzina - "savu darbu teātrī vairāk vai mazāk jūtos padarījusi". Kantāne gan uzsvēra, ka JL vēl nav vienojies par JL vēlēšanu kandidātu sarakstiem, norādot, ka "saraksts vēl ir balta lapa".

"Varbūt vienīgi [partijas priekšsēdētājam Einaram] Repšem ir zināms, kurš no partijas cilvēkiem varētu kandidēt vēlēšanās, jo viņš arī ir galvenais vērotājs, taču mēs pārējie pagaidām domājam tikai par to, kā pēc iespējas labāk dot savu pienesumu partijas darbībā," sacīja Kantāne.

Tomēr viņa atzina, ka pieļauj iespēju, ka varētu kandidēt vēlēšanās un pildīt likumdevēja funkcijas.

"Kultūras jomā, noteikti. Es gribētu pierādīt, ka kultūrai nav tikai humanitāra, bet arī ekonomiska un tautsaimnieciska vērtība. Šāda atziņa jau virmo gaisā pasaulē un tā sakrīt ar manu politisko intuīciju šajā jautājumā," pauda Kantāne.

Viņa pastāstīja, ka pašlaik aktīvi strādā partijas Kultūras komisijā pie partijas programmas. "Tiekamies ar cilvēkiem, uzklausām viņu idejas un kopīgiem spēkiem ejam uz savu mērķi," teica Kantāne.

Aktrise norādīja, ka šobrīd studē psiholoģiju un viņai ļoti būtisks ir fakts, ka partijā valda "cerīga un ticīga" gaisotne. "Izjūtu, ka kopā ir cilvēki, kurus caurstrāvo līdzīgi ideāli," sacīja Kantāne.

2.februārī tika nodibināta partija JL, par kuras līderi lielā vienprātībā ievēlēja ilggadējo Latvijas Bankas prezidentu Repši.

Partijas valdē kongresa dienā ievēlēja partijas priekšsēdētāja noteiktos piecus partijas valdes locekļus - Valdi Dumbrovski, Edgaru Jaunupu, Kantāni, uzņēmēju Grigoriju Krupņikovu, kā arī Kārli Šadurski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!