Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa pirmdien noraidīja blakussūdzību par 2009.gada 6.novembra lēmumu, ar kuru Ziemeļu rajona tiesa būvfirmai "Bukoteks" atteikusi apķīlāt kinoteātra "Cinamon" īpašnieka - Igaunijas kompānijai "Cinamon Group" piederošās SIA "Multiplex Systems" - skaidras naudas līdzekļus, lai nodrošinātu būvfirmas prasību par kopumā 121 052 latu piedziņu.

Kā informēja Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons, līdz ar to Ziemeļu rajona tiesas pagājušā gada 6.novembra lēmums ir atstāts negrozīts.

Ziemeļu rajona tiesa pērn 6.novembrī piemēroja papildus prasības nodrošinājumu "Bukoteks" prasībai pret "Cinamon" īpašniekiem un apķīlāja uzņēmuma kustamo mantu. Lai gan "Bukoteks" lūdza apķīlāt arī "Multiplex Systems" naudas līdzekļus, šis lūgums tika noraidīts.

"Bukoteks" no "Cinamon" īpašnieka un "Multiplex Systems" vēlas piedzīt vairāk nekā 100 000 latu lielu parādu. "Bukoteks" norādījis, ka tas izveidojies, jo atbildētājs ilgstoši nespējot nokārtot savas maksājuma saistības par būvdarbu veikšanu.

Tā 2009.gada 27.novembra vakarā, pamatojoties uz Ziemeļu rajona tiesas 6.novembra lēmumu par prasības nodrošinājumu parāda piedziņas lietā, no kinoteātra tika nestas ārā dažādas mantas, kuras tieši netraucēja veikt uzņēmējdarbību, piemēram, tika demontēti monitori un cita tehnika.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2009.gada nogalē pasludinājusi SIA "Multiplex Systems" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu un apstiprinājusi tā plānu. Procesa īstenošanai noteikts divu gadu termiņš, bet par administratoru iecelts Dainis Bergmanis.

Pērn 1.oktobrī Ziemeļu rajona tiesa bija ierosinājusi "Multiplex Systems" maksātnespējas lietu, taču 4.novembrī maksātnespējas pieteikums tika noraidīts, tādējādi atzīstot, ka firma ir maksātspējīga.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2006.gadā reģistrētās "Multiplex Systems" 100% īpašnieks ir Igaunijas "Cinamon Group". Vienīgais "Multiplex Systems" valdes loceklis ir Igaunijas pilsonis Kristjans Kilps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!