Latvijas Pasts (LP) it kā par pasta nodaļu tīkla akciju daļām uzņēmumam "Mono" pārskaitījis 24 000 latu, lai gan nekāds darījumu abu pušu starpā nav bijis, portālam "Delfi" norāda SIA "Mono".

"Vēlamies uzsvērt, ka pēc stāvokļa uz 3. martu SIA "Mono" rīcībā nav neviena darījumu apliecinoša dokumenta civiltiesiskajā izpratnē, uz ka pamata SIA "Mono" būtu tiesīga saņemt šādu naudas summu par sev daļēji piederošas akciju sabiedrības "Latvijas Pasta nodaļu tīkls" akciju daļu pārdošanu Latvijas Pastam," skaidro "Mono".

LP viedokli portālam "Delfi" neizdevās gūt.

Valdība decembrī nolēma lauzt LP pagājušajā gada janvārī noslēgto līgumu ar SIA "Mono" par pasta bankas izveidi. Valdība akceptēja, ka valsts atpērk SIA "Mono" daļas no a/s "Latvijas Pasta nodaļu tīkla". Savukārt "Mono" nekavējās paziņot, ka par notikušo notiks tiesvedība, un iznākumā valdības rīcība valstij būs radījusi vairāku miljonu latu zaudējumus.

"Mono" piebilst, ka pārskaitījusi atpakaļ LP kontā valstij piederošus finanšu resursus, norādot, ka pārskaitījums uzņēmumam bijis kļūdains.

"Mono" atzīst, ka pirms vairākiem mēnešiem iesniedzis Rīgas rajona tiesā prasību pret LP, un pieļauj, ka LP naudu pārskaitījusi, nesagaidot tiesas lēmumu, tā iejaucoties tiesu varas kompetencē, lai gūtu sev labvēlīgu spriedumu.

Tomēr SIA "Mono" par notikušo plāno vērsties tiesību sargājošās iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!