Foto: F64
Iestājoties siltajam laikam, uz valsts autoceļiem atgriežas motocikli, rolleri, mopēdi un velosipēdi. Policijas apkopotā informācija liecina, ka tieši šajā laikā palielinās satiksmes negadījumu skaits, kuros cieš vai iet bojā šo transportlīdzekļu vadītāji, tāpēc policija aicina viņus būt uzmanīgiem un ievērot noteikumus.

Turpmāk ceļu policijas darbinieki īpaši kontrolēs šo transportlīdzekļu vadītājus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas tehniskās apskates, īpašu uzmanību pievērsīs ātruma pārsniedzējiem.

Policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš norāda, ka "motociklu vadītāji ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem un situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists vai rollera un mopēda vadītājs, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš".

Zivtiņš aicina visus motociklu, rolleru un mopēdu vadītājus lieki neriskēt ar savām un, galvenokārt, apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus. Arī autovadītājiem ir jāpierod un jārēķinās ar faktu, ka bez viņiem uz ceļa atrodas arī citi pilntiesīgi satiksmes dalībnieki - motociklu, rolleru, mopēdu un velosipēdu vadītāji.

Zivtiņš iesaka pirms došanās ceļā ar kādu no divriteņu braucamrīkiem atsvaidzināt savas prasmes slēgtās trasēs vai laukumos, kur netiek apdraudēta citu cilvēku veselība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!