Foto: AFP/Scanpix
Itālijas premjers Silvio Berluskoni, svētdien viņa valstī un daudzviet ārvalstīs notikušās sieviešu tiesību aktīvistu rīkotās demonstrācijas, nodēvējis par viņa politisko pretinieku inspirētu apvērsuma mēģinājumu, pirmdien informē aģentūra "Interfax".

Itālijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka pēc premjera domām visā valstī nedēļas nogalē notikušās demonstrācijas, kurās piedalījās gandrīz miljons cilvēku, esot iegansts, lai atbalstītu izmeklēšanu, "kurai nav sakara ar realitāti".

"Es redzēju parastu atbalstītāju mobilizāciju pret manu personu, ko veica kreisais spārns, kas izmanto ieganstu, lai mēģinātu sakaut pretinieku, ko nespēja uzvarēt demokrātiskā ceļā pie vēlēšanu urnām," paziņojis Berluskoni.

Skandējot tādus lozungus kā "Itālija nav bordelis!" un "Berluskoni vācies!", svētdien Itālijas ielās izgāja simtiem tūkstošiem sieviešu, paužot dusmas par premjera seksa skandālu izkropļoto itāliešu sievietes tēlu. Atbalsta akcijas notikušas arī Lielbritānijā, Beļģijā un Francijā.

"Ikviena sieviete, kurai bijusi iespēja mani iepazīt, zina manu attieksmi pret viņām: es vienmēr esmu izturējies ar lielāko uzmanību un cieņu," apgalvoja premjers.

Berluskoni izvirzītas apsūdzības par seksuālu pakalpojumu pirkšanu no nepilngadīgas marokas pilsones Kerimas el Mahrugas 2009. gadā. Viņam inkriminē arī un savas varas ļaunprātīgu izmantošanu, pavēlot policijai prostitūtu atbrīvot, pēc tam kad viņa tika arestēta aizdomās par zādzību.

Pamatojoties uz šīm apsūdzībām, pagājušajā nedēļā Milānas prokurori pieprasīja nekavējoties sākt Berluskoni tiesāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!