Foto: F64
Lai no paaudzes paaudzē arī turpmāk pārmantotu tādas unikālas Latvijas nacionālās kultūras tradīcijas kā Dziesmu svētki, Latvijas vispārizglītojošajās skolās būtu nepieciešams atjaunot kolektīvās muzicēšanas nodarbības, uzskata kultūras ministrs Ints Dālders, informēja ministra padomniece Elīna Bīviņa.

Dālderis uzskata, ka tas dotu iespēju ne vien mūzikas skolu audzēkņiem, bet ikvienam Latvijas bērnam apgūt muzikālās izglītības pamatus atbilstoši saviem talantiem un spējām, iesaistoties koros, orķestros un dažādās citās muzikālās izpausmēs, tai skaitā arī apgūstot dejas pamatus.

"Sestdienas vakarā, vērojot X Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku koncertu Mežaparka estrādē, man kā mūziķim bija gandarījums par koncerta augsto profesionālo līmeni un kvalitāti. Pasākumi nedēļas garumā bija apstiprinājums tam, ka Dziesmu svētku tradīcija ir spēcīga un tiek pārmantota. Tieši tādēļ būtu svarīgi uzsākt diskusiju par kolektīvās muzicēšanas nodarbību atjaunošanu vispārizglītjošo skolu programmās," norāda ministrs.

Pēc ministra domām, Latvijā ir spēcīgas kultūrizglītības sistēmas tradīcijas, kas nodrošina kā vispārēji radošas un attīstītas personas veidošanos, gan izcilību izaugsmi. Vienlaikus ministrs saredz potenciālu palielināt kultūrizglītības un vispārējās izglītības iestāžu sadarbību apmācību programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!