Rīgas domes Administratīvā komisija šodien sodīja ar 100 latu naudas sodu direktori Maiju Vītolu par "Sapņu fabrikas" patvaļīgu ekspluatāciju Rīgā, Lāčplēša ielā 99. Kā noskaidrojās komisijas sēdē, rekonstruētā koncertzāle nav nodota ekspluatācijā, nav izpildītas arī ugunsdzēsēju prasības par signalizācijas un hidranta ierīkošanu.
Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieks Ilmārs Leikums sēdē pauda viedokli, ka ir jāpārtrauc "Sapņu fabrikas" patvaļīgā ekspluatācija, kā to paredz likums, jo nav garantēta apmeklētāju drošība.

Savukārt Administratīvās komisijas priekšsēdētājs Pēteris Priede iestājās par "pēdējā brīdinājuma" izteikšanu. Priede informēja komisijas locekļus, ka Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja gatavo līgumu par sadarbību ar "Sapņu fabriku". Rīgas dome varēšot šīs telpas izmantot saviem pasākumiem apmaiņā pret nomas maksas samazināšanu SIA "Sapņu fabrika".

2001.gada 10.maijā Rīgas domes Administratīvā komisija jau bija nolēmusi nekavējoties pārtraukt kultūras un dizaina centra "Sapņu fabrika" darbību, jo tā telpas tiek ekspluatētas patvaļīgi. Toreiz ar 100 latu naudas sodu tika sodīts SIA "XCelsior" līdzīpašnieks Uldis Bartkevičs. Pērnā gada novembrī notika "Sapņu fabrikas" īpašnieku maiņa, un tās darbība tā arī nav tikusi pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!