Šogad pirmajā pusgadā par nelikumīgiem sakariem ar ieslodzītajiem cietumos aizturētas 97 personas, tai skaitā septiņi cietumu darbinieki un 90 ieslodzīto tuvinieki, informē Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Divi no aizturētajiem cietumu darbiniekiem bijuši virsnieki, četri – uzraugi, bet viens - brīvlīguma darbinieks. Tostarp IeVP Drošības daļa jūnija sākumā aizturēja Jelgavas cietuma Drošības daļas priekšnieku un Uzraudzības daļas inspektori, kuri ilgstoši nodarbojās ar aizliegto priekšmetu piegādi ieslodzītajiem. Par notikušo sākts kriminālprocess, dienesta pārbaude un šobrīd turpinās izmeklēšana.

No 97 šogad aizturētajiem pie atbildības saukti 69, pie kriminālatbildības sauktas 37 personas, pie administratīvās atbildības – septiņas, bet disciplināri sodītas – 15.

Pagājušajā gadā kopumā par pārkāpumiem saskarsmē ar ieslodzītajiem aizturēti 58 cilvēki.

Pirmajā pusgadā ieslodzījuma vietās 63 pienesumos un 71 sūtījumā atrastas narkotikas (pērn attiecīgi 22 un 44). Kopumā atrasti 163 grami narkotiku (pērn - 210 grami), un 436 grami psihotropo vielu (pērn - 476 grami).

Tāpat šogad pirmajos sešos mēnešos pie notiesātajiem atrasti 1634 mobilie tālruņi ( pagājušajā gadā - 1167) un 827 litri alkohola surogāta (pērn - 735 litri).

IeVP norāda, ka aizvien pieaug dažādu personu kāre apgādāt ieslodzītos ar aizliegtām vielām, gan sūtot tās pa pastu, gan pārmetot pār cietuma sētu. Brasas cietumā pirmajos sešos mēnešos bijuši četri gadījumi, Rīgas Centrālcietumā – seši gadījumi, bet Valmieras, Daugavgrīvas un Jelgavas cietumā – pa vienam gadījumam, kad paciņas mēģināts piegādāt, pārmetot pāri sētai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!