Sestdien plkst.9.14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Šķirotavas staciju, kur aizdedzies kāds kravas vagons ar kokvilnas kravu, informēja VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene.
VUGD darbinieki noskaidrojuši, ka vagonā atrodas apmēram 50 tonnas kokvilnas, kas sapakota 20 ķīpās. Jau ap plkst.11.27 ugunsgrēka vieta tika ierobežota. Ugunsgrēka likvidēšanā iesaistījās arī VAS "Latvijas dzelzceļš" ugunsdzēsēji un ugunsdzēšanas vilciens.

Kokvilnas krava nākusi no Uzbekistānas, un to bija paredzēts nogādāt Liepājā. Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs un strādā eksperti, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus.

"Latvijas dzelzceļa" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Biruta Sakse aģentūrai LETA pastāstīja, ka uzņēmumam pagaidām nav versiju par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem. Tāpat nav zināms, kādi zaudējumi nodarīti.

Kā aģentūrai LETA stāstīja VUGD preses sekretāre, kokvilna ir ļoti grūti dzēšama, jo tā sapakota ļoti ilgstoši gruzd, tādēļ visas pakas nepieciešams izjaukt, lai pārliecinātos, ka gruzdēšana neturpinās. Lai ūdens dziļāk iesūktos ķīpās, tam tiekot pievienotas speciālas piedevas. Dzēšanas darbus apgrūtināja arī tas, ka kokvilna degšanas procesā izdala indīgas gāzes, arī zilskābi, tādēļ dzēsējiem bija jāstrādā ar speciālu ekipējumu un elpošanas aparātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!