Foto: F64
"Ceturtdienas uzņēmēju – politiķu diskusijā par ES fondu jautājumiem uzņēmēji varēja pārliecināties par to, ka "Vienotībai," PLL, VL-TB/LNNK un PCTVL ir gan viedoklis par to, ko un kā darīt ar ES fondiem, gan politiķis, kurš spēj aci pret aci ar uzņēmējiem un biznesu studējošajiem to pārstāvēt. Neatbildēts paliek jautājums, vai plāns un politiķu komanda šai jomā ir arī "Saskaņas Centram" un "Zaļo Zemnieku Savienībai"?" uzņēmēju vārdā jautā LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme – Grende.

Kā ceturtdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Biznesa augstskolas "Turība" un portāla DELFI.TV organizētā diskusiju cikla "BIZNESS pēc vēlēšanām. KĀDS?" trešās sarunas "ES FONDI pēc vēlēšanām. ?" tiešraides vērotāji un diskusiju auditorijā klātesošie pārliecinājās, ZZS un SC deputāta amata kandidāti vai partijas vadītāji uz diskusiju neieradās un uzņēmēju adresētie jautājumi partijām palika neatbildēti. VL-TB/LNNK diskusijā pārstāvēja Normunds Broks, PLL – Edgars Zalāns, "Vienotību" - Dzintars Zaķis, savukārt PCTVL – Vladimirs Buzajevs.

"Kādēļ uzņēmējiem ir tik būtiski saņemt atbildi uz šo jautājumu? – Ļoti vienkārši – ES struktūrfondi un Kohēzijas fonds faktiski ir vienīgais, uzņēmējiem pieejamais finansējums attīstībai, konkurētspējas celšanai un eksporta attīstīšanai. Skaidri redzam, ka 7.-13.gada finansējuma apguve "buksē," būs nepieciešamas līdzekļu pārdales, pēc nepilna gada jaunievēlētajiem politiķiem būs jānosprauž jaunā perioda finansējuma apguves virzieni. Nepieciešamības pēc atbildīgiem un biznesam ārkārtīgi svarīgiem politiskajiem lēmumiem arī fondu jomā – atliku likām, tādēļ bizness jau šodien vēlas zināt, kas būs politiķi – lēmēji un kādus lēmumus partijas gatavo!" tā Ž.Jaunzeme – Grende.

Trešās diskusijas pilns video

Nākamā diskusiju cikla "BIZNESS pēc vēlēšanām. KĀDS?" saruna par inovācijām un izglītību noritēs jau otrdien, 14.septembrī, savukārt 16.septembrī diskusija par enerģētikas politiku. Diskusiju cikls 22.septembrī tiks noslēgts ar sarunu par Latvijas nacionālajām interesēm, strukturālajām reformām un valsts budžeta konsolidāciju, valsts komercdarbību un tiesiskas valsts principiem. 22.septembra diskusijā par valsts attīstību un biznesa lomu tajā politiķu pusē - partiju premjerministru amata kandidāti vai partiju priekšsēdētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!