Foto: AFI
Drošības policija (DP) pārbauda informāciju par partijas "Visu Latvijai!" (VL) finansēšanas avotiem un pārbaudāmais ziedojums varētu būt nācis no čečenu kopienas pārstavjiem, kas saistīti ar organizēto noziedzību.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa informē, ka DP "veic pārbaudi par saņemto operatīva rakstura informāciju par to, ka priekšvēlēšanu periodā partijai "Visu Latvijai!" vai kādiem atsevišķiem tās biedriem finansiālo atbalstu snieguši Latvijā dzīvojošo čečenu diasporas pārstāvji, kuri it kā ir saistīti ar organizēto noziedzību".

"DP veic pārbaudi par to informāciju, kas ir DP rīcībā saistībā ar "Visu Latvijai" finansēšanas avotiem," ceturtdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Viņa skaidroja, ka šo pārbaudi veic DP, nevis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kas ir atbildīgs par partiju finanšu uzskaiti, jo "DP uzdevums ir pārbaudīt jautājumus par iespējamām provokācijām un aizdomīgiem finansiāliem darījumiem".

Mūrniece skaidroja, ka ar baumām par VL finanšu avotiem esot "pilna Rīga" un tās esot saistītas ar čečenu kopienu Latvijā. "Tās var būt speciāli izplatītas baumas, tāpēc ir svarīgi, lai DP tās pārbauda," uzskata iekšlietu ministre, uzsverot, ka nevar "neievērot informāciju un neņemt vērā to cilvēku signālus, kas informē gan pašu partiju, gan drošības iestādes".

Viņa solīja, ka pārbaudes rezultāti varētu būt zināmi vistuvākajā laikā. "Domāju, ka tas ir dažu nedēļu jautājums, jo tā ir informācija, kas varētu uztraukt ne tikai pašu partiju, bet arī citas partijas," sacīja Mūrniece, gan nespējot paskaidrot, kāpēc vienas etniskās kopienas ziedojums kādam politiskajam spēkam ir satraucošs.

Partija "Visu Latvijai!", kuras pārstāvji, startējot vienotā sarakstā ar TB/LNNK, pirmo reizi ievēlēti Saeimā, nesen nāca klajā ar paziņojumiem, ka pret to tiks vērstas provokācijas un nomelnošanas kampaņa. No 8 VL - TB/LNNK iegūtajiem mandātiem 10.Saeimā VL pārstāvji saņēma sešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!