Abu valstu diplomāti šobrīd intensīvi gatavo iespējamo Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Krievijā un tikšanos ar kaimiņvalsts prezidentu Dmitriju Medvedevu, taču tās norises laiks pagaidām netiek atklāts.

Zatlers žurnālistiem trešdien norādīja, ka precīzu vizītes datumu abas valstis paziņošot tad, kad būšot tam gatavas. Tāpat pagaidām neesot zināms Latvijas delegācijas sastāvs, kas varētu doties uz Maskavu.

Premjers Valdis Dombrovskis savukārt atgādināja, ka Latvijai un Krievijai ir jānoslēdz vairāki svarīgi starpvalstu līgumi, piemēram, par dubulto nodokļu neaplikšanu, kā arī citi, kas dotu impulsu veiksmīgākai ekonomiskai sadarbībai ar Krieviju.

Jau vēstīts, ka 9.jūlijā Latvijā viesojās Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, kurš nodeva Zatleram ielūgumu no Krievijas kolēģa Medvedeva ierasties vizītē Maskavā. Ielūgumu Zatleram ierasties vizītē Maskavā vēl 2007.gada nogalē izteica arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, viesojoties Latvijā.

Tomēr dažādu iemeslu dēļ oficiāla Latvijas prezidenta vizīte Krievijā tā arī nav notikusi, lai gan Zatleram bija neformāla saruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu šā gada maijā, kad viņš, atsaucoties uz Putina ielūgumu, devās uz Uzvaras dienas 65.gadskārtas svinībām Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!