Prokuratūra uzrādījusi galīgo apsūdzību Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai (LSDSP) domāto 15 000 ASV dolāru piesavināšanā vainotajam Saeimas deputātam Imantam Burvim un nākamnedēļ plāno sākt Burvja un viņa aizstāvju iepazīstināšanu ar lietas materiāliem.
Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska informēja, ka prokuratūra pabeigusi krimināllietas pirmstiesas izmeklēšanu un uzrādījusi Burvim galīgo apsūdzību.

Burvi apsūdz par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, par krāpšanu lielā apjomā (var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem) un par piesavināšanos lielā apjomā, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu no sešiem līdz 15 gadiem.

Nākamnedēļ ar lietas materiāliem plānots sākt iepazīstināt Burvi un viņa aizstāvjus.

Jāatgādina, ka prokuratūra pērn augusta beigās ierosināja krimināllietu par naudas piesavināšanās faktu, pēc presē izskanējušām ziņām, taču lūgumu saukt Burvi pie atbildības par partijas naudas piesavināšanos un goda un cieņas aizskaršanu izteica arī LSDSP līderis Juris Bojārs, kā arī viņa dēls Rīgas mērs Gundars Bojārs.

Bojārs tēvs apsūdzēja Burvi 15 000 ASV dolāru partijas naudas piesavināšanā, ko sponsori - uzņēmuma "Vudisona termināls" vadība - devuši partijai. Savukārt Burvis apgalvoja, ka naudu nodevis Ziemeļvidzemes kultūrizglītības fonda vajadzībām, lai tā nonāktu Savvaļas dzīvnieku audzēšanas asociācijas rīcībā. Asociācija gan noliedza naudas saņemšanas faktu.

Deputātu palīgi Aigars Parma un Māris Dinduns šīs lietas ietvaros apsūdzēti par naudas piesavināšanos grupā. Viņiem piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu. 7.Saeimas deputātu Burvi, kurš iekļauts arī Sociāldemokrātu savienības - SDS kandidātu sarakstā 8.Saeimas vēlēšanām, parlaments 13.jūnijā izdeva kriminālvajāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!