Pierīgā un vairākos Latvijas novados turpinās meža ugunsgrēku dzēšana, turklāt degošo mežu dēļ atceltas arī ugunsdzēsēju taktiskās mācības Rīgā un Rīgas rajonā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Solveiga Smiltene.
Pēc Smiltenes sniegtajām ziņām, patlaban mežu dzēšanas darbi Latvijā turpinās vismaz 14 vietās, tai skaitā Rīgas apkaimē. Trīs vietās Getliņu apkaimē deg aptuveni 14 hektāri meža. Tur dzēšanas darbos strādā divas autocisternas no Rīgas un viena autocisterna no Salaspils, kā arī trīs autocisternas no Baltezera mežniecības. Mežs deg arī Baložos.

Jau trešo dienu dzēšanas darbi turpinās Rīgas Ziemeļu rajonā pie Jaunciema kapsētas, kur deg mežs. Šodien uz šo degšanas vietu devās arī VUGD Jaunciema posteņa priekšnieks, lai apsekotu situāciju.

Kā stāstīja Smiltene, sakarā ar vairākiem mežu ugunsgrēkiem pie Rīgas vakar iedzīvotāji sākuši just dūmu smaku un piedūmojumu, jo uguns ir iegājusi arī kūdras slāņos un degšana līdz ar to kļūst intensīvāka, arī - grūtāk apturama. Naktī drošības apsvērumu dēļ dzēšanas darbi pārtraukti.

VUGD Rīgas pilsētas un rajona operatīvajā sanāksmē tiek apspriests, kā labāk izvietot tehniku mežu dzēšanai. Degšanas vietām ir grūti piebraukt, to tuvumā nav ūdens, skaidroja Smiltene.

VUGD sadarbībā ar Valsts mežu dienestu veiks pasākumus, lai uguns neizplatītos kūdrā, jo tādā gadījumā degšana un arī dzēšanas darbi var turpināties nedēļām ilgi. Patlaban mežu ugunsgrēki vēl nav likvidēti Balvu, Rēzeknes, Krāslavas, Madonas un Preiļu rajonā.

Balvu rajonā ugunsgrēks plosās četros mežos: Vectirzas pagastā, Kubuļu pagastā un divos mežos Vīksnas pagastā. "Balvos pagaidām ir visnopietnākā situācija," iepriekš atzina VUGD darbinieki. Balvu rajona pagastu mežu ugunsdzēšanas darbos iesaistīta arī rajona virsmežniecības tehnika, kas krietni atvieglo VUGD darbu, norādīja VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!