Kuģis uz akmeņiem uzskrēja sestdien agri no rīta. Ūdenslīdēji pārmeklējuši vētrā cietušā kuģa vraku, bet nav atraduši nevienu no kuģa apkalpes vai viņu mirstīgās atliekas.
Pastāv versija, ka brīdī, kad kuģis triecies pret molu, sešu cilvēku apkalpe atradusies stūres mājā. BNS jau ziņoja, ka stūres māja kuģim ir norauta — tāpat kā virsbūve.

Svētdien ūdenslīdēji darbus pārtrauca, bet paredzēts pirmdien tiks apsekots mols, cerībā, ka varbūt tur izdosies ko atrast.

Jūras administrācijas Meklēšanas un glābšanas dienesta priekšnieks Andris Bernāns BNS atzina, ka cerības, ka kāds no apkalpes būtu izglābies, ir tīri teorētiskas.

BNS jau ziņoja, ka “Sniegs” ostas molā ietriecās sestdienas rītā, kad stiprā vētrā mēģināja atgriezties ostā. Meklēšanas darbos sestdien izdevās atrast tikai glābšanas plostu un riņķus, kas bija noskaloti no cietušā kuģa.

Tagad arī precīzi zināma katastrofas norise. 3.decembrī plkst 5.29 ostā saņemts vētras brīdinājums, bet, neraugoties uz to, plkst. 9 “Sniegs” izgājis jūrā. Ludāns pieļāva, ka tas noticis, jo pirms divām dienām arī bijis vētras brīdinājums, bet vētras nav bijis un zvejnieki, iespējams, cerēja uz nepareizu laika prognozi arī šoreiz.

4. decembrī plkst. 4.41 “Sniegs” lūdzis atļauju ienākt ostā. Plkst. 4.50 no kuģa kapteiņa saņemta ziņa, ka kuģis uzskrējis uz akmeņiem starp Vidus un Ziemeļu vārtiem. Plkst. 4.55 saņemta ziņa, ka kuģim apstājušies dzinēji un pazudusi elektrība. Tad arī sakari ar kuģi pārtrūkuši.

Sestdien lielā vēja dēļ glābēji līdz kuģa vrakam netika. Svētdien ieradās glābēju kuģis no Ventspils ar ūdenslīdējiem un papildspēki no Rīgas, bet tikai ar otro mēģinājumu ūdenslīdējiem izdevās nokļūt uz vraka.

Pirmajā reizē nokļūt uz kuģa ūdenslīdējiem traucējuši izmētātie zvejas tīkli. No kutera novērots, ka tikai kuģa pakaļgals ir ārā no ūdens, tam ir norauta stūres māja un virsbūve. Tomēr atklājies, ka kuģa korpuss esot tikai saspiests, nevis pārlūzis, kā domāts sākotnēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!