Kamēr Vecrīgā viena pēc otras tiek atklātas vasaras kafejnīcas un terases, Līvu laukums joprojām stāv tukšs, jo uzņēmēji apstrīdējuši konkursa procedūru. Savukārt Dzegužkalnā šovasar kafejnīcas nebūs, jo neviens uzņēmējs konkursā tā arī nav pieteicies, pastāstīja Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra speciālists Andrejs Krūskops.

Konkurss par vasaras kafejnīcas atvēršanu Līvu laukumā pagaidām ir apturēts līdz brīdim, kad tiks saņemts Konkurences padomes un juristu atzinums par izsoles nolikumu. Par tiesībām Līvu laukumā atvērt kafejnīcu rīkota izsole, kuras otrajā kārtā piedalījušies četri uzņēmumi. Divi no šiem uzņēmumiem pieder vienam īpašniekam, kas izraisījis pārējo izsoles dalībnieku iebildumus, un viens no uzņēmējiem konkursa procedūru apstrīdējis.

Līvu laukums ir pašvaldības teritorija, tāpēc par kafejnīcas ierīkošanu izsludināts konkurss. Labākais piedāvājums tiek meklēts izsolē. Tās otrā kārta sākta 15.martā, un tad arī procedūra apstrīdēta. Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs Konkurences padomes un juristu atzinumus cer saņemt mēneša laikā.

Ja institūcijas lems, ka starp viena īpašnieka uzņēmumiem nepastāv vienošanās risks un šāda situācija nav pretlikumīga, konkurss turpināsies, kā paredzēts, un izsole par Līvu laukumu starp četriem uzņēmējiem turpināsies. Tādā gadījumā līdz aprīļa beigām izsoles uzvarētājs būs noskaidrots un sāksies vasaras kafejnīcas būvniecība. Ja konkursa procedūra tomēr tiks atzīta par nepieņemamu, Līvu laukumā kafejnīcas nebūs ilgāku laiku.

Savukārt Rīgas domes piedāvājums izveidot vasaras kafejnīcu Dzegužkalnā nav guvis uzņēmēju atsaucību, un konkursā neviens nav pieteicies. "Tuvākajā laikā tur nekādas darbības nenotiks. Iespējams, nākotnē tiks izsludināts jauns konkurss," atzina Krūskops.

Vasaras kafejnīcu sezona galvaspilsētā oficiāli sākās 1.aprīlī un turpināsies līdz 31.oktobrim. Jau ziņots, ka šogad vasaras kafejnīcu pieteikumu skaits ir lielāks nekā iepriekšējos gados, saglabājot augošu tendenci arī ekonomiski nelabvēlīgos apstākļos: "Šobrīd pieteikušies vairāk uzņēmumu nekā pērn, bet secinājumus no tā vēl nevar izdarīt - iespējams, uzņēmumi sāk dokumentus kārtot laicīgāk. Ja skatās pēc gadiem, augoša tendence bija arī 2008., 2009. un 2010.gadā. Ja šogad būs tikpat laba vasara kā pērn, domāju, ka daudzums saglabāsies vai turpinās pieaugt," sacīja Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors Ervins Labanovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!