Foto: DELFI Aculiecinieks
Avārijā uz Grobiņas-Ventspils šosejas cietusī Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece Elvita Polloka vēl nav vērsusies ar prasību pret ceļu apsaimniekotāju atlīdzināt viņai avārijā nodarītos zaudējumus, jo tie vēl nav aprēķināti, informēja Polloka.

Polloka vācot pierādījumus par avārijas apstākļiem un, kad būs aprēķināti zaudējumi, vispirms vērsīsies ar prasību pie ceļu apsaimniekotāja un, ja saņems atteikumu, arī tiesā.

Kā pastāstīja Polloka, viņa pašlaik ārstējot avārijā gūtos ievainojumus. Vijolniece prognozē, ka šis process var ilgt pusotru līdz trīs gadus, un pat pieļauj, ka nevarēs vairs spēlēt vijoli. "Vienu pirkstu, kas man nepieciešams spēlēšanai, vēl joprojām nevaru pakustināt," pastāstīja vijolniece. Polloka uzsver, ka atveseļošanās process būs garš un līdz ar to arī viņai nodarīto zaudējumu summa nebūšot maza.

Vijolniece ir nepatīkami pārsteigta par policijas agresīvo reakciju pēc negadījuma, kad policijas amatpersonas apgalvoja, ka vijolniece pati vainojama pie avārijas izraisīšanas, it kā pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu - 50 kilometri stundā.

Uz jautājumu, vai viņa atļauto braukšanas ātrumu ievērojusi, Polloka neatbildēja, jo tas varot ietekmēt iespējamo tiesas procesu. Viņa cer, ka policija ir apzinīgi darījusi savu darbu, izmērot bedres uz ceļa un precīzi piefiksējot citus avārijas apstākļus. Polloka arī norāda, ka avārijai ir liecinieki un cīņā par kompensācijas saņemšanu viņa piesaistījusi arī advokātu.

Jau ziņots, ka policija uzskata, ka avārijā uz Grobiņas-Ventspils šosejas cietusī Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece Elvita Polloka pati ir vainojama pie avārijas izraisīšanas, jo nav ievērojusi šajā ceļa posmā uzstādītās ceļa zīmes, informēja Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš.

Viņš pastāstīja, ka ceļa posmā, kur notikusi avārija, ir uzstādīta ceļa zīme "Bīstami", kā arī aizlieguma zīme, kas liedz braukt ātrāk par 50 kilometriem stundā.

"Ja autovadītāja būtu braukusi ar šādu ātrumu, avārija ar tik smagām sekām nebūtu varējusi notikt. Sānslīdes pēdas un mašīnas kūleņošana liecina par to, ka ātrums bijis lielāks," uzskata policijas pārstāvis.

Viņš atzīst, ka ceļš avārijas vietā ir sliktā stāvoklī un bedres, visticamāk, ir avārijas iemesls. Policijas protokolā rakstīts, ka, "izvairoties no bedrēm, vadītāja netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā auto nobrauca no ceļa un apgāzās".

Ukstiņš uzskata, ka Pollokai neizdosies piedzīt kompensāciju no ceļa apsaimniekotāja, jo vietā, kur notika avārija, ir uzstādītas zīmes, kas brīdina par ceļa slikto stāvokli. "Ja zīmes nebūtu uzstādītas, viennozīmīgi, ka vainīgs būtu ceļa apsaimniekotājs," piebilst Ukstiņš.

Policija esot nofotografējusi bedres, kuru dēļ, visticamāk, notika negadījums. Bedru dziļums gan neesot mērīts, jo likumsargu rīcībā neesot tam nepieciešamo mērierīču.

Jau ziņots, ka avārijā uz sabrukušās Grobiņas-Ventspils šosejas cietusi Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece Elvita Polloka. Negadījums noticis Lieldienu brīvdienās, kad Polloka ar ģimeni devusies izbraucienā uz Jūrkalni.

Autoceļa Grobiņa-Ventspils 49.kilometrā Pollokas vadītajai automašīnai "Opel" kādā bedrē tika pārsista riepa, tā zaudēja vadāmību un avarēja, raidījumam stāsta Polloka.

"Bija bedres, kuras nevarēja ieraudzīt, jo laiks bija ļoti saulains," skaidroja Polloka, kura apsver iespēju vērsties tiesā pret autoceļa uzturētāju, lai panāktu morālā kaitējuma un zaudējumu kompensāciju.

Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece avārijā lauzusi kreiso roku, kuru nāksies vairākkārt operēt, lai sadziedētu sarežģītos lūzumus, līdz ar to par vijoļspēli uz ilgu laiku nāksies aizmirst.

Pollokas bērni avārijā savukārt guvuši smadzeņu satricinājumu.

Jau ziņots, ka pēc atkušņa februāra sākumā atklājās, ka Grobiņas-Ventspils ceļš vairākos posmos bija vienās bedrēs un autovadītājiem no tām izvairīties neesot bijis iespējams, tādēļ iedzīvotāji sāka vākt parakstus, prasot atjaunot ceļa segumu.

No SM tomēr nav saņemta tāda atbilde, kādu iedzīvotāji bija gaidījuši - tajā, pēc iesnieguma autoru domām, neesot sniegtas konkrētas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem.

13.maijā plkst.16 autovadītāji Ventspils-Grobiņas šosejas malā, pie pagrieziena uz Vērgali, plāno rīkot miermīlīgu protesta akciju, paužot neapmierinātību ar slikto ceļa stāvokli. Protesta akcija gan vēl jāsaskaņo Pāvilostas novada domē.

"Sapulcēsimies, lai saprastu, cik mēs esam un ko varam izdarīt," skaidroja Auznieks. Protestēt plānots ar plakātiem, bet satiksme uz ceļa netikšot bloķēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!