Divas nedēļas pēc tam, kad Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (PLL) nāca klajā ar paziņojumu par iespējamu nesankcionēto noklausīšanos, ko Rīgas viesnīcās veicot atsevišķas varas iestādes, Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu par to neviens vēl nebija vērsies, tomēr prokuratūra pēc savas inciatīvas veikusi pārbaudi, kuras rezultātus neatklāj, ceturtdien informē laikraksts "Diena".

"Radisson Blu" viesnīcu grupas mārketinga vadītāja Aiga Lapiņa laikrakstam skaidrojusi, ka uzņēmums, pretēji Šlesera iepriekš paustajai pārliecībai, pie likumsargiem nav vērsies, jo tam vienkārši neesot pamata.

Pati Ģenerālprokuratūra tomēr jau paspējusi veikt pārbaudes viesnīcā, ziņo laikraksts. Tās esot sāktas, pamatojoties uz Prokuratūras likuma pantu, kurā rakstīts, ka "prokuroram ir pienākums veikt nepieciešamos pasākumus personu un valsts tiesību un likumīgo interešu aizsardzībai, ja ģenerālprokurors vai virsprokurori atzīst šādas pārbaudes nepieciešamību". Tomēr Ģenerālprokuratūra atsakās atklāt pārbaužu rezultātus, atsaucoties uz tā paša likuma pantu, kurā norādīts, ka "prokuroram ir tiesības nesniegt ziņas par pārbaužu vai izmeklēšanas materiāliem, kas atrodas prokuratūras lietvedībā".

Arī pašas viesnīcas vadībai un īpašniekiem tas atklāts neesot. "Šajā gadījumā ir tā - mūsu intereses ir tikai viesnīcas reputācija un viesu drošība, bet pārbaudi ir veikusi prokuratūra, un to, vai tajā kaut kas ir vai nav noskaidrots, zina tikai tā," "Dienai" norādīja Lapiņa, kura atzina, ka līdz ar to viesnīcas īpašnieki "Linstow AS" prokuratūrā nevēršas, jo tam pašreiz vienkārši neesot juridiska pamata. Viņa arī uzsvēra, ka papildus jau veiktajām viesnīcas īpašnieki vai vadība nekādas pārbaudes nerīkošot.

Lapiņa arī norāda, ka: "Lielajos un ne tik lielajos viesnīcu tīklos dzīvojot dažādām starptautiskām delegācijām un viesiem, pārbaudes tiek nodrošinātas katru reizi. Principā tā ir viesnīcas ikdiena. Pārbaudes veic gan atbildīgās valsts institūcijas, gan notiek starptautiskās pārbaudes. Šajā gadījumā ĢP pārbaudes ir veikusi, un mēs turpinām strādāt pēc visiem standartiem."

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra sāka pārbaudi par Šlesera apgalvojumiem, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Satversmes aizsardzības birojs ilgus gadus prettiesiski noklausījušies viesnīcas "Radisson Rīdzene" prezidenta un luksus numuros notiekošo.

SAB pēc šiem politiķa izteikumiem ieteicis viņam vērsties prokuratūrā, ja viņa rīcībā ir pierādījumi šiem apgalvojumiem. Savukārt KNAB norādīja, ka šādus izteikumus nekomentēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!