Foto: Publicitātes foto
Partija "Jaunais laiks" (JL) izslēgusi no savām rindām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par kukuļošanu aizdomās turēto Jelgavas pilsētas slimnīcas bijušo valdes locekli Andri Ķipuru, informēja partijā.

"Ķipura saistība ar korupcijas skandālu Jelgavas slimnīcā nav savienojama ar darbu JL, kam cīņa ar korupciju vienmēr bijusi starp prioritātēm, tādēļ JL valde šodien lēmusi Ķipuru no partijas izslēgt," norāda JL.

KNAB uzskata, ka Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu.

Ķipurs tika atstādināts no amata, un viņa vietā iecelta līdzšinējā valdes priekšsēdētāja vietniece Solvita Ābola. Ķipuram gan noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Jelgavas slimnīcā savākti 359 paraksti viņa atblstam, kas iesniegti Jelgavas pilsētas domē, apvienībai "Vienotība", veselības ministram Jurim Bārzdiņam un KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!