Pilsētiņa pie Skrundas savulaik tika izveidota PSRS militāristu vajadzībām. Slēgta tipa PSRS armijas dzīvojamo un administratīvo ēku komplekss no 70 ēkām un būvēm - to skaitā desmit dzīvojamās ēkas, viesnīca, klubs, poliklīnika, bērnudārzs, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, veikals, darbnīcas u.c.

Pēc PSRS sabrukuma un padomju armijas izvākšanās, pilsētiņa pārvērtās par spoku pilsētu. Viss, kas bijis vērtīgs, ir noskrūvēts un iznests jau sen, tā stāsta kāds vietējais Skrundas iedzīvotājs un paskaidro kā un kur labāk piebraukt. Dzīvojamo māju durvis slēgtas un pat ar dēļiem aizsistas, bet cauri logiem var redzēt, ka dzīvokļos palikušas gan mēbeles, gan trauki virtuvēs. Tā vien šķiet, ka viss pamests steigā. Gribētāji uz 49h lielo pilsētiņu ik pa laikam uzrodas, bet līdz šīm tā arī neviens nopietns pircējs to nav iegādājies. Gadi iet, ēkas sabrūk un vēstures liecības, līdz ar veselu pilsētiņu, zūd. (Fotografēts šī gada aprīlī.)

Lasiet vēl -
- Līgatnes slepenais bunkurs
- No 'Sarkanās zvaigznes' pāri palikušas tikai drupas
- Vēstures liecinieks - visas reportāžas


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!