Foto: LETA
Partija "Pilsoniskā savienība" (PS) sestdien atkārtoti sasauktajā kopsapulcē nobalsoja par reorganizāciju un dalību partijas "Vienotība" dibināšanā.

Kopsapulcei bija reģistrējušies 149 biedri no nedaudz vairāk nekā partijas 600 biedriem. No zālē esošajiem par reorganizāciju un dalību partijā "Vienotība" nobalsoja 111 biedri, pret bija seši, bet atturējās četri.

Lēmuma paziņošanu PS biedri sagaidīja ar aplausiem. Iepriekšējā kopsapulcē nepietiekamā kvoruma dēļ lēmumu par dalību "Vienotībā" PS nepieņēma, taču šoreiz kvorums nebija nepieciešams.

Partijas biedri nobalsoja arī par "Vienotības" statūtu projektu, kā arī Reorganizācijas līguma projektu, atbalstīja "Vienotības" valdes sastāvu un Solvitu Āboltiņu (JL) kā "Vienotības" valdes priekšsēdētāju.

Atbalstu dalībai jaundibināmajā partijā "Vienotība" devusi arī "Sabiedrība cita politikai", bet rīt lēmums jāpieņem "Jaunā laika" biedriem.

Tomēr divi PS biedri sestdien notiekošās kopsapulces laikā paziņoja par izstāšanos no partijas, jo nevarēja pieņemt iespējamo pievienošanos "Vienotībai".

Par izstāšanos no PS paziņoja Romāns Tillers un Jānis Mārtiņš Skuja.

Tillers nolēmis izstāties no PS, jo nav gatavs pievienoties "Vienotības" biedru pulkam. Viņš kritizēja PS valdes priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska teikto, ka no PS izstājušies vājākie. Viņaprāt, no PS aizgājuši drosmīgākie, jo PS līderi ne reizi vien līdz šim nodevuši Latvijas tautas intereses. Tillera skatījumā PS baidās runāt par Latvijas tautas interesēm.

Savukārt Skuja nebija apmierināts ar Ilzes un Jura Viņķeļu darbību partijā, jo viņi citus pataisot par muļķiem. "Es esmu par jaunu šādai vecai politikai," teica Skuja, paziņojot, ka izstājas no PS.

Citi biedri debatēs gan pauda atbalstu PS dalībai "Vienotībā", uzsverot, ka tā ir iespēja PS turpināt savu ideju un programmatisko nostādņu īstenošanu.

PS ir nedaudz vairāk par 600 biedriem, no kuriem 149 šodien bija ieradušies uz pilnsapulci, lai ar "Jauno laiku" un "Sabiedrību citai politikai" apvienotos partijā "Vienotība".

Gada sākumā PS bija 680 biedri un izstājušies 63, iestājušies 28.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!