Foto: LETA
No apvienības "Saskaņas centrs" (SC) 11.Saeimas vēlēšanas rudenī kandidēs advokāts Andrejs Elksniņš, kurš apstiprināts par vienu no Kurzemes apgabala līderiem un startēs ar otro numuru, kā arī būs apvienības tieslietu ministra amata kandidāts, informē SC.

Zvērināts advokāts, "Zvērinātu advokātu S.Vārpiņa un A.Elksniņa biroja" partneris Andrejs Elksniņš uzskata, ka ir jāpārskata valsts attieksme pret iedzīvotājiem; likumiem ir jābūt taisnīgiem un nevis tādiem, kas par cilvēkiem ņirgājas. "Lai to panāktu, nepieciešams ne tikai izvirzīt tiesu sistēmas attīstību par vienu no valsts prioritātēm vai arī pilnveidot sodu politiku, bet arī pagriezt valsti ar seju pret cilvēkiem. Līdz šim to nav darījusi neviena valdība," norāda jurists.

"Visu jomu speciālisti var turpināt klusi vai skaļi sūkstīties par to, cik nepareizi strādā valdība, taču, kamēr mēs paši nebūsim gatavi spert atbildīgu soli un iesaistīties politiskajā dzīvē, vizdrīzāk, nekas nemainīsies," norāda Elksniņš.

SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs uzskata, ka Elksniņš ir "jauns un ambiciozs augstākās klases profesionālis". "Tieši tādi cilvēki ir nepieciešami mūsu valsts Saeimā un valdībā, uzskata politiķis.

"Esmu gatavs strādāt, lai uzlabotu tieslietu sistēmu valstī. Mums jāpilnveido sodu politika, jāsakārto nekustamo īpašumu joma, jārada draudzīgs regulējums uzņēmējdarbībai un Latvijai svarīgi jautājumi jāanalizē vienīgi pēc tiesiskuma principiem. Ir jāizslēdz iespējas sabiedrību šķelt ar manipulācijām pēc etniskām, sociālām vai politiskām pazīmēm. Jālikvidē haotiska un nesaskaņota normatīvo aktu izstrādes prakse, jāierobežo manipulācijas ar to. Visbeidzot, mums ir skaidri un gaiši jāpasaka iedzīvotājiem, kas katrā konkrētajā situācija no viņiem tiek prasīts. Valdības atzīst vienīgi tām izdevīgāko risinājumu, taču ikviens no mums pats vislabāk zina, kas viņam ir vajadzīgs," saka Elksniņš.

Jau vēstīts, ka 11.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 17.septembrī, jo vēlētāji referendumā ar pārliecinošu vairķumu nobalsoja par pašreizējās Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!