Foto: LETA
Šogad ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanās visvairāk svītrotais deputāta amata pretendents "Vienotības" pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis tomēr nav bijis tik netīkams vēlētājiem kā savulaik "Vienotības" pārstāve Ieva Akurātere, "Jaunā Laika" dibinātājs Einars Repše vai "zaļzemnieku" pārstāve Ingrīda Ūdre.

Kristovskis šogad no vēlēšanu saraksta svītrots 14 520 reizes.

Arī pērn 10.Saeimas vēlēšanās visvairāk svītrojumu saņēma "Vienotības" pārstāves - dziedātāja Ieva Akuratere (20 110 mīnusi) un toreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kuru no saraksta svītroja 13 027 vēlētāji.

Pirms 10.Saeimas vēlēšanām viens deputāts varēja startēt vairākos vēlēšanu apgabalos, kalpojot par tā dēvēto "lokomotīvi", lai "ievilktu" sarakstu Saeimā, taču tas arī ļāva vairākiem cilvēkiem kandidātu no saraksta svītrot, tāpēc līdz pagājušajam gadam "svītrojumu" rekordskaitļi bija krietni lielāki.

Rekordliels mīnusu skaits bija 9.Saeimas vēlēšanās 2006.gadā – partijas "Jaunais Laiks" dibinātājs Einars Repše saņēma 26 371 svītrojumu, un tikai nedaudz mazāk –26 225 svītrojumu saņēma 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre no ZZS.

8.Saeimas vēlēšanās 2002.gadā visvairāk mīnusu saņēma kādreizējais premjers Vilis Krištopans – viņu no saraksta svītroja 16 148 vēlētāji. Savukārt JL pārstāve Ausma Ziedone – Kantāne saņēma 13 908 svītrojumus, bet maestro Raimondu Paulu Tautas partijas vēlētāji svītroja 11 344 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!