Foto: F64
Rēzeknes pilsētas dome pagājušās nedēļas nogalē nolemts dibināt pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Rēzeknes satiksme", kas nākotnē varētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus pilsētās, informēja Rēzeknes dome.

Uzņēmumu dibinās Rēzeknes pilsētas dome, SIA pamatkapitāls ir 2000 latu, to apmaksās Rēzeknes pilsētas dome kā dibinātājs. "Rēzeknes satiksme" dibināšana pagaidām vēl nenozīmē, ka uzņēmums automātiski pārņem pasažieru pārvadājumu funkcijas pilsētā. Līdz gada beigām šo pakalpojumu saskaņā ar noslēgto līgumu turpina veikt SIA "Dekom".

Patlaban pašvaldība ir arī izsludinājusi atklātu konkursu par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem Rēzeknes pilsētas maršrutu tīklā. Pieteikumu iesniegšana tam paredzēta līdz 1.decembrim.

Par SIA "Rēzeknes satiksme" valdes locekli iecelts pašreizējais domes Attīstības pārvaldes vadītājs Jevgēnijs Koršenkovs, kuru dome pilnvaroja atvērt bankā pagaidu kontu uz SIA "Rēzeknes satiksme" vārda, kā arī veikt citas ar kapitālsabiedrības darbību saistītas juridiskās darbības.

Jau ziņots, ka pasažieru pārvadātāja SIA "Dekom' demaršs, septembra vidū uz vairākām dienām atsakoties no rītiem pārvadāt rēzekniešus pilsētas maršrutos, Rēzeknes domei izmaksās 700 latu – šādi zaudējumi radušies vietējam uzņēmumam AS "Rēzeknes autobusu parks", kurš domei izpalīdzēja.
SIA "Dekom" Rēzeknes domes it kā neveikto maksājumu dēļ septembra vidū vairākas dienas paziņoja par reisu atcelšanu rīta stundās. Dome kategoriski noliedza jebkādus parādus, vainoja uzņēmumu priekšvēlēšanu populismā un risināja situāciju, piesaistot citu pārvadātāju – cilvēkus atceltajos maršrutos vedot Rēzeknes Autobusu parka transports.

Šis nav pirmais gadījums, kad SIA "Dekom" konfliktē ar pašvaldību. Pērn vasarā uzņēmums atteicās bez maksas pārvadāt pirmsskolas vecuma bērnus, bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus, jo pašvaldība "regulāri un ilgstoši" nemaksājot uzņēmumam par pakalpojumiem. Vēlāk noskaidrojās, ka uzņēmums 2009.gadā bija apņēmies pats finansēt septiņgadnieku bezmaksas pārvadāšanu, taču pērnvasar nolēma šo priekšlikumu atsaukt.

Dome tolaik informēja, ka "Dekom" par 2009. gadu iesniedza pašvaldībai kompensēšanai izdevumus 370 tūkstošu latu apmērā. Tomēr deputāti pēc uzņēmuma iesniegto izdevumu pārbaudes uzskatīja, ka jākompensē tikai 190 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!