No pirmdienas "Latvijas Krājbankas" emitēto "Krājkartes Maestro" karšu īpašnieki skaidru naudu varēs izņemt visos Baltijas Karšu centra (BKC) tīkla bankomātos, nemaksājot komisijas maksu.
"Līdz ar to deviņas reizes palielinās to bankomātu skaits, kuros pieejams šis bezmaksas pakalpojums," atzina Arkliņa.

Savukārt bankas prezidents Arnolds Laksa norādīja, ka "Latvijas Krājbanka" piedāvā "Krājkartes Maestro" klientiem bez maksas izņemt skaidru naudu 150 bankomātos visā Latvijā.

"Tas ir līdz šim plašākais tīkls, kurā iespējams izņemt skaidru naudu, nemaksājot komisiju," viņš norādīja.

"Latvijas Krājbanka" piedāvā klientiem iespēju piesaistīt "Visa" un "Maestro" sistēmu norēķinu kartes vienam norēķinu kontam bankā.

Līdz ar to klients iegūst iespēju konkrētajā karšu pieņemšanas vietā lietot to karti, kurai noteikti šim pakalpojumam izdevīgāki tarifi.

Tarifs par skaidras naudas izņemšanu BKC tīklā samazināts arī "Latvijas Krājbankas" emitētajai "Visa Electron" norēķinu kartei. Līdzšinējo 1% + 0,5 latu vietā būs jāmaksā tikai 1% no izņemamās summas.

Arī pirkumi ar krājbankas emitēto "Maestro" un "Visa Electron" karti BKC tīklā ir bezmaksas.

Ārpus BKC tīkla (arī ārzemēs) iepirkšanās ar krājbankas kartēm maksā 1% no pirkuma summas.

BKC tīklā strādā sešas bankas - "Latvijas Krājbanka", kurai šobrīd ir uzstādīti 17 bankomāti, "Hansabanka" ar 74 bankomātiem, "Saules banka" ar 55, "Multibanka" ar diviem un "Ventspils Apvienotā Baltijas banka" ar diviem bankomātiem.

Līdz šim ar "Krājkarti Maestro" skaidru naudu bez maksas varēja izņemt tikai "Latvijas Krājbankas" bankomātos, bet par naudas izņemšanu pārējos BKC tīkla bankomātos bija jāmaksā 1% no izņemamās summas. Komisijas maksas starpību, kas rodas tarifu atcelšanas dēļ, sedz krājbanka.

"Latvijas Krājbanka" ir izdevusi 13 100 "Maestro" kartes un 3300 "Visa Electron" kartes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!